{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een probleem!? Nou en of!

Mijn zoon eet al maanden geen avondeten, groeit goed en is gezond. Heb ik een probleem of heeft hij een probleem?

Afbeelding blog 'Een probleem!? Nou en of!'

Wat, wanneer of hoe ik ook kook... mijn zoon eet het niet.
Hij eet wel brood (met alleen zijn keuze beleg), poffertjes, appelmoes en ei.
Dat is niet echt een heel gevarieërd menu en dat neem ik mijzelf zo kwalijk.

Laten we eerst even voorop stellen dat ik niet het type moeder ben die heel erg dol is op andere (lees. doorgeslagen) moeders. Ik ben jong, wild en vrij.. en allergisch voor termen als borstvoeding-maffia, mama-honger en kroelen. Overigens ben ik voorstander van bv, heeft mijn kind ook behoefte aan zijn moeder en houden wij beiden van knuffelen. Alleen die termen die zulkse moeders eraan vastplakken vind ik dramatisch.. ik kom net uit mijn pubertijd en heb geen zin in dat soort rare 'ik-ben-beter'-spelletjes. Ik ga er vanuit dat elke moeder op haar manier het beste voor heeft met haar kind. Of dat nu is door de fles of door borstvoeding te geven, door thuis te blijven of te gaan werken of door de kinderen niet te vervoeren in draagzakken, fietskarren maar gewoon in de auto. Dat terzijde. (LEES MET EEN KORREL ZOUT)

Enfin, ik heb zelf altijd gevarieerd gegeten (ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding), ik heb dat stomme boek van Albert Heijn aangeschaft (Opperdepop!) en heb nooit een strijd gemaakt van het eten. Dat boek beloofde mij dat ik een kind zou krijgen die alles luste en niet een kind als Angela, het verwende ik-lust-niks-meisje van de basisschool. Nou mooi niet, het kind eet niet en draait demonstratief zijn hoofd weg. Probeer ik zonder de strijd aan te gaan toch het sperzieboontje beetje te dwingen dan gaat hij heel overdreven kokhalzen, GTST is er niks bij! Wat een drama!

Dus wie kan mij gaan vertellen wat ik fout doe, heb gedaan of nog zou kunnen proberen!?
Ik zit met smart te wachten op de dag dat mijn zoon vraagt 'wat eten we mam...' en als ik dan zeg 'pasta met rode saus' dat hij dan zegt 'mmmmm lekker'.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je