Snap
  • Kind
  • Voeding
  • Gezond
  • post

Een probleem!? Nou en of!

Mijn zoon eet al maanden geen avondeten, groeit goed en is gezond. Heb ik een probleem of heeft hij een probleem?

Wat, wanneer of hoe ik ook kook... mijn zoon eet het niet.
Hij eet wel brood (met alleen zijn keuze beleg), poffertjes, appelmoes en ei.
Dat is niet echt een heel gevarieërd menu en dat neem ik mijzelf zo kwalijk.

Laten we eerst even voorop stellen dat ik niet het type moeder ben die heel erg dol is op andere (lees. doorgeslagen) moeders. Ik ben jong, wild en vrij.. en allergisch voor termen als borstvoeding-maffia, mama-honger en kroelen. Overigens ben ik voorstander van bv, heeft mijn kind ook behoefte aan zijn moeder en houden wij beiden van knuffelen. Alleen die termen die zulkse moeders eraan vastplakken vind ik dramatisch.. ik kom net uit mijn pubertijd en heb geen zin in dat soort rare 'ik-ben-beter'-spelletjes. Ik ga er vanuit dat elke moeder op haar manier het beste voor heeft met haar kind. Of dat nu is door de fles of door borstvoeding te geven, door thuis te blijven of te gaan werken of door de kinderen niet te vervoeren in draagzakken, fietskarren maar gewoon in de auto. Dat terzijde. (LEES MET EEN KORREL ZOUT)

Enfin, ik heb zelf altijd gevarieerd gegeten (ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding), ik heb dat stomme boek van Albert Heijn aangeschaft (Opperdepop!) en heb nooit een strijd gemaakt van het eten. Dat boek beloofde mij dat ik een kind zou krijgen die alles luste en niet een kind als Angela, het verwende ik-lust-niks-meisje van de basisschool. Nou mooi niet, het kind eet niet en draait demonstratief zijn hoofd weg. Probeer ik zonder de strijd aan te gaan toch het sperzieboontje beetje te dwingen dan gaat hij heel overdreven kokhalzen, GTST is er niks bij! Wat een drama!

Dus wie kan mij gaan vertellen wat ik fout doe, heb gedaan of nog zou kunnen proberen!?
Ik zit met smart te wachten op de dag dat mijn zoon vraagt 'wat eten we mam...' en als ik dan zeg 'pasta met rode saus' dat hij dan zegt 'mmmmm lekker'.

10 jaar geleden

Onze dochter van bijna 20 maanden krijgt ook bijna geen avondeten. Overdag eet ze heel goed: veel fruit, een fles pap, een boterham en nog een paar koekjes. Maar 's avonds wil ze bijna niets. Soms wat aardappeltjes, vaak ook wel vlees, en het toetje gaat er meestal ook wel in (volle yoghurt). Het gekke is dat ze bij haar opa en oma zo een bord leeg eet, inclusief de groente... Wij geven haar een paar keer in de week groente door haar verse sinaasappelsap. Dan koken we wat wortels, of bewaren we wat van het avondeten. Ook heb je flesjes en pakjes drinken met groente. Zo krijgt ze in ieder geval wat binnen. Over het straffen en belonen: ik heb niet het idee dat ze zich er iets van aan trekt. Ik hoop dat als ze wat ouder wordt ik haar ook iets kan omkopen, na 10 x goed eten iets lekkers vind ik een erg goed idee! Maar daar vind ik haar nu te klein voor. Erg grappig om te lezen hoeveel kinderen hetzelfde probleem heeft haha.

10 jaar geleden

ja hutspot enzo eet ze ook wel, ze eet opzich alles wel, ze is niet vies van eten maar ze vertikt het gewoon om te eten, denk echt dat het gewoon puur negatieve aandacht is omdat ze weet dat ik helemaal kierewiet ervan wordt, vanavond ook, pannenkoeken heeft ze zelf uitgekozen vind ze lekker, je bakt ze en ze vertikt het om te eten! ik kook voor de katsekont!

10 jaar geleden

Hoi, Ik zou proberen groente met een stukje fruit en een aardappel te pureren met wat olijfolie. Als ze van boerekool houd dan lust ze vast andere purees ook wel ;-)

10 jaar geleden

ze is trouwens nu 4, maar altijd een lastige eter geweest met alles