{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een poetsmiep in huis!

Er is bij ons een ware poetsmiep in huis opgestaan ! En nee ik ben het niet.....

Afbeelding blog 'Een poetsmiep in huis!'

We hebben hier in huis een ware poetsmiep! En nee ik ben het niet. Het huishouden is niet mijn sterkste kant. In de loop der jaren ben ik er beter in geworden, dat wel , maar het grootste voorbeeld hierin zijn.. nee dat ben ik niet.

En daar is dan toch onze bijna 2 jaar oude zoon die als een ware poetsmiep hier in huis is opgestaan. Het huishouden lijkt wel zijn hobby. 

Al vanaf het moment dat hij zichzelf kon voortbewegen was de stofzuiger al een interessant ding. Samen met papa of mama de stofzuigerslag vasthouden en meehelpen vond hij altijd erg leuk. 

Vanaf het moment dat hij kon lopen bracht hij zelf al zijn luier naar de prullenbak. Hier werd dan hard 'bah bah' bij gezegd. Dat weggooien is alleen maar meer geworden. Als er maar een papiertje op de grond ligt hoor je al 'oh oh' gevolgd door 'bah bah' en meneer loopt al richting prullenbak. 
Dit doet hij ook echt overal. Bij ons in de wijk zou Sinterklaas komen (dit duurde veel te lang en met een geduld van bijna 2-jarige hebben we geen Sinterklaas gezien maar dat ter zijde) , hier werden pakjes drinken uitgedeeld met als gevolg uiteraard dat overal lege pakjes lagen. Waar elk kind aan het kijken was naar het 'voorprogramma' was meneer aan het rondlopen om de pakjes te verzamelen en in de prullenbak te gooien. 

Inmiddels begint meneer goed te praten. Elk stuk kleding of doekjes wordt opgepakt, gevolgd door 'was was' en er wordt een sprint genomen naar boven om de wasmachine te vullen. Hier word mama goed geholpen met de wasmachine vullen, leeghalen en de was aangeven zodat mama dit kan ophangen. Gevallen sokken die op de grond liggen worden zorgvuldig door meneer weer in de wasmand gedaan.

De wc schoonmaken gebeurd ook ineens een stuk regelmatiger. Meneer kan de wc niet inlopen of heeft de wc-borstel al in zijn handen poetst de wc-pot op zijn manier en wijst naar het plankje met het bleekmiddel dat mama dit er toch ook echt in moet gooien om vervolgens de poetsbeurt te vervolgen. 

De vaatwasser uitruimen doe ik ook nooit alleen. Alles wordt netjes aangegeven en waar meneer zelf bij kan ruimt hij het nog op ook.

Mijn man is een stuk gestructureerder in het huishouden, dus ik denk dat meneer het van hem heeft. Een ding is zeker van mij komt het in ieder geval niet , maar het is wel onwijs gezellig om dit allemaal samen met je peuter te kunnen doen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je