{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een peuter wat van alles in haar neus stopt

Onze peuter stopt van alles in haar neus. En bij een "neuscontrole" kwamen we wat vreemds tegen.

Afbeelding blog 'Een peuter wat van alles in haar neus stopt'

Zo'n 3 weken geleden was ik bezig met het schoonmaken van mijn dochters oortjes, en onze jongste Ashley was aardig verkouden en had behoorlijk wat groen snot aan haar neus en was ik bezig met schoonmaken, ik ging even (per toeval) kijken met een lampje in haar neus en zag ineens wat glinsteren  en dacht "hmm dit hoort niet zo te zijn"

neus.JPG

Het was in het weekend dus de huisartsenpost gebeld en er werd me geadviseerd om haar aan wat peper te laten ruiken (ik dacht altijd dat het een fabel was) zodat ze gaat niezen, mocht dit niet lukken mochten we gewoon even langskomen.  Zo gezegd aan wat peper laten ruiken en aardig wat niezen later niets uit haar neusje gekomen. 

Bij de huisartsenpost aangekomen mocht ze samen met mama op de stoel liggen en werd er met een lampje gekeken en vervolgens met een haakje werd er een bedeltje van haar zus d'r armband uitgehaald (ik had hem nog geeneens gemist) 

Nu zul je denken dat ze ervan geleerd heeft, maar helaas een week later ging ik weer in haar neusje kijken, want ik vertrouw mijn kleine meisje niet zo en ja hoor dit keer zat er iets groens in haar neusje. 

neus 1.JPG

Gelijk geprobeerd om haar met wat peper te laten niezen, maar ook dit keer had het geen zin. Huisarts gebeld en kon gelijk komen. De assistente ging in haar neusje kijken en haalde de arts erbij voor advies. De arts heeft geprobeerd om het eruit te krijgen met een pincet, haakje en via de ouderwetse manier blazen in het ene neusgat en hopen dat het eruit komt. De huisarts had een vermoeden dat het ging om een strijkkraal. Ashley heeft de hele tijd stil op het bankje gelegen en was behoorlijk onder de indruk.

neus 2.JPG

Toen dit alles niet wilde lukken heeft de huisarts de KNO arts gebeld en daar mochten we gelijk naartoe. Daar aangekomen heeft de arts gekeken met een lampje en kon niets zien, daarna nog met een camera met lichtje in haar neus gekeken tot aan haar keelgat en ook hier was niets te zien. Waarschijnlijk heeft ze hem ingeslikt doordat de huisarts er in "gepord" had.

Ik houdt haar neusje nauwlettend in de gaten en geef goed acht, kleine dingen leg ik weg en hopelijk doet ze het niet nog eens, ze zien me aankomen bij de huisarts. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je