Snap
  • Kind
  • Voeding

Een moeizaam ontbijt

Als ik niet ontbijt word ik al gauw slap en misselijk. Ook mijn oudste dochter heeft veel behoefte aan een flink ontbijt.

Het ontbijt wordt meestal het belangrijkste eetmoment van de dag genoemd. Eigenlijk nogal logisch, want het lichaam heeft na een nacht slapen voldoende energie nodig om de dag goed door te komen.

Als ik niet ontbijt word ik al gauw slap en misselijk. Ook mijn oudste dochter heeft veel behoefte aan een flink ontbijt. Zelfs als ze voor dag en dauw wakker wordt, denkt ze meteen aan een cracker of iets anders eetbaars. Ze heeft dan ook echt heel veel trek.

Helaas is dit bij mijn jongste dochter een totaal ander verhaal; dat heeft ze waarschijnlijk van haar papa, want die gaat tijdens werkdagen ook gerust zonder ontbijt naar zijn werk. Ons jongste meisje heeft als ze wakker wordt wel behoefte aan iets te drinken, maar absoluut niet aan eten. In het weekend is dat geen enkel probleem, want voor een laat ontbijt draait ze haar hand niet om. Sterker nog: om 10 uur eet ze met gemak een boterham of twee, maar om half 8 dus niet.

Tot nu toe heb ik daar nooit zo`n issue van gemaakt, maar ons meisje gaat over een paar weekjes naar school en dan vind ik het dus absoluut noodzakelijk dat ze een voedzaam ontbijt heeft gehad voor ze naar school gaat.

Herkenbaar? of juist goede tips? Ik hoor het graag!

11 jaar geleden

ik geef die rondjes met melk

11 jaar geleden

Ze vond het lekker! ( met melk ) Maar even afwachten, want haar kennende lust ze het morgen opeens weer niet, maar het begin is er. Thanksssss.

11 jaar geleden

Ik geef ze zo in een bakje want Megan eet alleen danoontje en dat vind ik wel een beetje ver gaan. Megan gaat regelmatig met haar broodje in haar bakje naar peuterspeelzaal en daar geven ze haar deze dan eerst en dan mag ze daarna nog haar 10uurtje. Ik word er ook soms niet goed van maar ik heb het voor nu even gelaten voor wat het is. Ik ben het zeg maar "zat" om elke keer weer wat anders te verzinnen. We hebben echt alles altijd in huis om haar maar te laten eten en ik gooi zoveel eten weg......en ik heb er een hekel aan om eten weg te moeten gooien. Ik wissel elke dag en ze mag uit 2 dingen kiezen, op het moment kiest ze steeds een broodje kaas en dan eet ze alleen de kaas op. Dan zeg je: smeerkaas, tja dan eet ze helemaal niet :-( Moedeloos kan je er van worden af en toe......hahaha

11 jaar geleden

Het dwingen om te eten doe ik allang niet meer, want dat werkt inderdaad alleen maar averechts, maar om haar met een lege maag naar school te sturen vind ik toch wel vervelend. Ik heb de honingrondjes gekocht...benieuwd!Geef jij deze met melk of yoghurt?