{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een moeizaam ontbijt

Als ik niet ontbijt word ik al gauw slap en misselijk. Ook mijn oudste dochter heeft veel behoefte aan een flink ontbijt.

Afbeelding blog 'Een moeizaam ontbijt' Achtergrond blur afbeelding
Het ontbijt wordt meestal het belangrijkste eetmoment van de dag genoemd. Eigenlijk nogal logisch, want het lichaam heeft na een nacht slapen voldoende energie nodig om de dag goed door te komen. Als ik niet ontbijt word ik al gauw slap en misselijk. Ook mijn oudste dochter heeft veel behoefte aan een flink ontbijt. Zelfs als ze voor dag en dauw wakker wordt, denkt ze meteen aan een cracker of iets anders eetbaars. Ze heeft dan ook echt heel veel trek. Helaas is dit bij mijn jongste dochter een totaal ander verhaal; dat heeft ze waarschijnlijk van haar papa, want die gaat tijdens werkdagen ook gerust zonder ontbijt naar zijn werk. Ons jongste meisje heeft als ze wakker wordt wel behoefte aan iets te drinken, maar absoluut niet aan eten. In het weekend is dat geen enkel probleem, want voor een laat ontbijt draait ze haar hand niet om. Sterker nog: om 10 uur eet ze met gemak een boterham of twee, maar om half 8 dus niet. Tot nu toe heb ik daar nooit zo`n issue van gemaakt, maar ons meisje gaat over een paar weekjes naar school en dan vind ik het dus absoluut noodzakelijk dat ze een voedzaam ontbijt heeft gehad voor ze naar school gaat. Herkenbaar? of juist goede tips? Ik hoor het graag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je