{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een minuut stilte, ook op school

Vandaag houden we een minuut stilte uit eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Zo ook bij mijn kinderen op school.

Afbeelding blog 'Een minuut stilte, ook op school'

Mijn kinderen zijn al wat ouder (7 en 5) en hebben helaas meegekregen wat zich afgelopen vrijdag heeft voltrokken in Parijs. Aangeslagen als ik was, heb ik toch geprobeerd om zo goed mogelijk uit te leggen wat er precies is gebeurd zonder mijn kinderen bang te maken.

Vandaag moeten ze weer naar school en ook op school wordt er stil gestaan bij deze vreselijke gebeurtenis. Omdat niet alle kinderen om 12:00 uur op school zijn, hebben ze vanochtend in iedere groep en daarna gezamenlijk in de hal stilgestaan bij de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag. De school is samen één minuut stil geweest bij de kaars. Daarna is er voorgelezen uit het boek "Mensen, mensen...wat een mensen" van Peter Spier.

Dit (prenten-)boek vertelt, dat ieder mens weer anders is en dat we allemaal verschillen van elkaar. Kijk maar om je heen, naar de lengte, huidskleur, ogen en gewoonten, spelletjes, taal, godsdienst e.d. In dit boek wordt ook verteld over macht en rassenhaat. Het boek eindigt met te vertellen hoe saai de wereld er uit zou zien als iedereen en alles hetzelfde zou zijn en dat het juist zo mooi is dat we zo verschillend zijn!

Ik vind het heel fijn dat ze bij ons op school stilstaan bij deze vreselijke gebeurtenis. 

Wat maakt jouw kind mee van de aanslagen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je