Snap
  • Kind
  • Voeding

Een lekker broodje hagelslag

Ik las de verhalen... hagelslag mag niet bij het schoolontbijt..... het is veel te ongezond....

Toen ik nog een klein meisje was moest ik elke ochtend ontbijten..... dit hoorde gewoon zo....
Steevast koos ik bijna elke ochtend hetzelfde.

Een bruine boterham met veel boter en Hagelslag...... En nu nog kan ik daarvan genieten.
Al is het bruine brood vervangen voor een heerlijke en ongezonde witte boterham. Dat was een van de eerste keuzes die ik maakte toen ik op mijzelf ging wonen. 
Dochterslief krijgen wel bruin brood hoor,  want dan vind ik dan wel weer belangrijk. 

Elke ochtend mogen mijn dochters zelf kiezen wat ze op brood willen.
Er is altijd een heel scala aan beleg.. van kaas tot worst..... Appelstroop.... maar dus ook allerlei soorten hagelslag.

Er is vruchtenhagel... mega hagel....puur.... melk.... of twee kleuren hagel en voor de variatie zijn er ook nog ongezonde vlokken.... en chocolade pasta.

En toen las ik dus de berichten.... en inderdaad ik las het...op mijn telefoon omdat het nieuws kijken in de ochtend gewoon weg geen optie meer is. 

Hagelslag mag en kan niet meer... er zitten heel veel suikers in... en mag het dus niet meer tijdens het schoolontbijt.

Wat ik mij dan hardop afvraag is het volgende.
Men wilt het ontbijt stimuleren.... Kinderen ontbijten te weinig en dat is dan weer slecht voor weet ik veel wat.
Maar als een kind dan wilt ontbijten met hagelslag...dan mag dat weer niet.... moet er dan gewoon niet gekozen worden voor het "ergste" van twee "kwaden" en kunnen kinderen dan niet gewoon hagelslag op hun boterham krijgen ? Ook tijdens het schoolontbijt zodat ze ervaren dat ontbijten fijn is. 
En welke invloed heeft het verder op kinderen als alles maar dan ook alles ook maar gezond moet zijn ? 

Terwijl ik dit stuk begin te typen krijg ik dus enorm zit in een broodje met lekker veel boter en HAGELSLAG :) 

Hoe denken jullie hierover ? Hoe kijken jullie ertegen aan ? 

8 jaar geleden

Ik ben ook allang blij dat ze eet! En dan maar met hagelslag. Wel probeer ik nog even de les van het schoolontbijt vast te houden, want Dunya genoot wel van smeerkaas. Dus ik heb nu ook smeerkaas en appelstroop in huis. Ik hoop dat ze dat een poosje volhoudt! Maar ik ga daar geen strijd over voeren. Ik heb ook een blog geschreven over het schoolontbijt.

8 jaar geleden

Bij mijn dochter op school stond hagelslag op tafel hoor! Ze eet trouwens bijna altijd zoet beleg, hagelslag, pasta, speculoos, jam en maar af en toe (smeer)worst. Maar ze eet dus ik vind het best!

8 jaar geleden

Het lijkt mij belangrijker dat er gegeten word. En wat dat dan is maakt niet uit! Dat gezond belangrijk is snap ik, maar nog even en dan mag niks meer. geniet van je broodje!!

8 jaar geleden

Tegenwoordig is alles slecht. Ik kan me herinneren dat wij vroeger Door de weeks jam en hagelslag en appelstroop kregen en in de weekenden mochten we kaas of vlees (luxe) nu was tijdje terug diëtiste op het werk en bewoner moest verplicht dubbel kaas/vlees want dat is veel vetter dan vraag ik me toch echt af als daar zoveel vet in zit waarom is hagelslag dan zo slecht. Ik zeg eet smakelijk en geniet nog meer van je broodje hagelslag