Snap
  • Kind

Een kwebbelende peuter

met een kwebbel grage 3 jarige in huis hoor ik de hele dag gekwebbel om me heen. 

Haar mondje staat niet stil. Ze praat over ditjes en datjes, moeilijke vragen en hele gesprekken. Ze is druk bezig de taal te ontdekken . 

Ook de poppen en haar broertje ontkomen niet aan haar spraakwaterval en dat hun geen antwoord geven is geen probleem. Die taak neemt ze zonder problemen van hun over.

Er komen geregeld grappige uitspraken en taal verwarringen langs. Ook als ik mopper deinst ze niet terug een gevat antwoord te geven. 

Enkele kleine voorbeelden 

ik boos;  dadelijk vlieg je naar boven!  dochter; maar mama ik heb toch helemaal geen vleugeltjes? 

dochter klimt op stoel ik; oei meisje kijk uit hoor je bezeerd je nog! dochter;  och schatje maak je toch niet zo druk ik let echt op hoor.

dochter;  mama mag ik mijn spaarpotje. ik; wat wil je er mee doen. dochter;  ik ga het op de bank zetten. pakt spaarpot parkeer deze midden op de bank en zegt zo dat is geregeld centjes op de bank kunnen we nu aub gaan pinnen dat ik een kadootje kan halen?

zet haar af op de psz; veel plezier mama komt je zo weer halen. dochter; goed hoor ik app je wel als ik eerder vrij heb.

dochter zit niet stil. bezoek ; zo die heeft ook mieren in het votje .dochter ; springt op trekt kleren uit en gilt nee nee ik ben bang voor beestjes 

dochter;  mama zullen we elkaar bellen. ik; ja hoor is goed. Ik mijn gsm zij haar speelgoed telefoon.dochter ; jij belt mij eerst! ik; goed zeg je nummer maardochter;  mama je weet toch wel dat mijn telefoon van plastic  is he? we doen net alsof hoor..

En zo gaat dat dan de hele dag gezellig door tot ze haar oogjes sluit.

9 jaar geleden

Ik lig in een deuk om jouw dochter! Geweldig zulke opmerkingen

9 jaar geleden

Wijze dame hoor :) wel heel erg leuk! Heerlijk al die uitspraken.

9 jaar geleden

Ja soms moet ik echt mijn gezicht in plooi houden als ze iets stout doet maar dan zo'n antwoord geeft :)

9 jaar geleden

Wat een slim meisje! Haha geinig hoor dat ze zo gevat is ;)