{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jaar later; Liva heeft nog dagelijks last van haar ziek zijn

Inclusief korte video op IGTV over deze moeilijke periode

Afbeelding blog 'Een jaar later; Liva heeft nog dagelijks last van haar ziek zijn' Achtergrond blur afbeelding

Het is alweer even geleden dat ik hier iets over gepost heb. Het valt me gewoon best wel zwaar allemaal. Maar nu we weer in de spiraal omhoog zitten ipv naar beneden voelt het weer goed om er wat over kwijt te kunnen. Het is namelijk precies een jaar geleden dat Liva ziek werd. Misschien herinner je je mijn vorige blogs nog. Ik werd niet serieus genomen door de huisarts en daardoor waren wij bijna onze dochter kwijt. Uiteindelijk bleek ze een dubbele longontsteking, pusabces, pleuritis en nog veel meer complicaties te hebben. Mocht je het willen lezen kan je op de blogs in mijn profiel klikken.


Zoals ik al zei ik het precies een jaar geleden. 3 december vorig jaar begon namelijk deze rollercoaster. Liva’s laatste goede dag was die op de peuterspeelzaal bij de Sintviering. Sinterklaas kwam op bezoek met een paar pieten en ze heeft nog heerlijk staan dansen. Nu is het zo dat er op de peuterspeelzalen/kinderopvangen etc natuurlijk veel virussen/bacteriën en noem het maar op heersen. Die kleintjes steken elkaar altijd zo lekker makkelijk aan, logisch. Nu is Maes dit jaar voor het eerst ook naar de peuterspeelzaal geweest vanaf de zomervakantie. En toch voelde de Sintviering dit jaar op de peuterspeelzaal verschrikkelijk. Ik heb Maes gebracht met een knoop in mijn maag, als de dood dat hij precies dezelfde ochtend ook iets zou oplopen. Helemaal gekkenwerk natuurlijk, maar kan je nagaan wat een invloed de hele gebeurtenis met Liva gehad heeft.

Een jaar later, een jaar dat voelt als een paar maanden. Een jaar dat ons door Corona nog alerter heeft gehouden en vooral de eerste maanden. Toen bekend werd dat kinderen minder ziek werden na besmetting gaf dit wel wat rust terug. Maar desondanks kregen we bij elke neusverkoudheid, elke graad verhoging en elk raar kuchje weer een omgekeerde maag. Gelukkig heeft het ziekenhuis ons het gehele jaar erg serieus genomen en doen ze er alles aan om ons gerust te stellen. Denk dat we echt wel minimaal 5 keer terug zijn geweest wanneer wanneer we het niet vertrouwden.