{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een huisdier voor je kind?

Wat zijn de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welk huisdier kun je het beste kiezen?

Afbeelding blog 'Een huisdier voor je kind?' Achtergrond blur afbeelding

Veel jonge kinderen willen erg graag een huisdier. Als kind heb ik zelfs hele boekwerken gemaakt om mijn ouders te overtuigen van het belang van een konijn binnen ons gezin. Uiteindelijk kwam het beestje er en hebben mijn zusje en ik echt van het beestje genoten, alhoewel de zorg toch vaak door onze ouders werd gedaan. Wat zijn eigenlijk de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welke huisdier kun je het beste kiezen?

Heeft een huisdier een gunstige invloed op een kind?

Alhoewel het nooit wetenschappelijk is bewezen, heeft een huisdier meestal een positief effect op een kind. Het kind ontwikkelt een groter verantwoordelijkheidsgevoel door voor een dier te zorgen. Ook leert hij meehelpen in het huishouden door bijvoorbeeld een hok of kooi schoon te maken. Daarnaast voelt hij zich in aanwezigheid van een huisdier nooit alleen en vindt hij ook troost.

Wanneer koop je een huisdier?

Hoe verleidelijk het ook is, maar koop nooit een huisdier als jullie er niet volledig achterstaan. Een kind ziet vanzelfsprekend alleen de voordelen van een huisdier, maar er zitten ook nadelen aan vast. Is je kind 7 jaar of ouder? Dan kun je afspraken maken over de verzorging. Houdt er wel rekening mee dat kinderen nogal wispelturig kunnen zijn en in het ergste geval al na een week of 3 op hun konijn of hamster zijn uitgekeken.

Ben je echt van plan om een hond te kopen? Wacht dan even tot je kindje loopt.

Welk huisdier is geschikt voor een kind?

Is je kind 6 jaar of ouder? Dan is een klein huisdier als een konijn, hamster of cavia zeer geschikt. Wanneer je kind jonger is, is het raadzaam om altijd bij je kind te blijven als hij zijn huisdier knuffelt of verzorgt. Deze kleine diertjes zijn immers behoorlijk kwetsbaar en kunnen snel iets breken.

Ook een poes of hond is een geschikt huisdier voor een gezin met kinderen. Wel maakt het ras van een hond veel uit. Kies voor een gezelschapshond als een Golden Retriever, Maltezer of Labrador.

Hebben jullie een huisdier en gaat dat goed samen met de kinderen? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je