Snap
  • Kind

Een huisdier voor je kind?

Wat zijn de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welk huisdier kun je het beste kiezen?

Veel jonge kinderen willen erg graag een huisdier. Als kind heb ik zelfs hele boekwerken gemaakt om mijn ouders te overtuigen van het belang van een konijn binnen ons gezin. Uiteindelijk kwam het beestje er en hebben mijn zusje en ik echt van het beestje genoten, alhoewel de zorg toch vaak door onze ouders werd gedaan. Wat zijn eigenlijk de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welke huisdier kun je het beste kiezen?

Heeft een huisdier een gunstige invloed op een kind?

Alhoewel het nooit wetenschappelijk is bewezen, heeft een huisdier meestal een positief effect op een kind. Het kind ontwikkelt een groter verantwoordelijkheidsgevoel door voor een dier te zorgen. Ook leert hij meehelpen in het huishouden door bijvoorbeeld een hok of kooi schoon te maken. Daarnaast voelt hij zich in aanwezigheid van een huisdier nooit alleen en vindt hij ook troost.

Wanneer koop je een huisdier?

Hoe verleidelijk het ook is, maar koop nooit een huisdier als jullie er niet volledig achterstaan. Een kind ziet vanzelfsprekend alleen de voordelen van een huisdier, maar er zitten ook nadelen aan vast. Is je kind 7 jaar of ouder? Dan kun je afspraken maken over de verzorging. Houdt er wel rekening mee dat kinderen nogal wispelturig kunnen zijn en in het ergste geval al na een week of 3 op hun konijn of hamster zijn uitgekeken.

Ben je echt van plan om een hond te kopen? Wacht dan even tot je kindje loopt.

Welk huisdier is geschikt voor een kind?

Is je kind 6 jaar of ouder? Dan is een klein huisdier als een konijn, hamster of cavia zeer geschikt. Wanneer je kind jonger is, is het raadzaam om altijd bij je kind te blijven als hij zijn huisdier knuffelt of verzorgt. Deze kleine diertjes zijn immers behoorlijk kwetsbaar en kunnen snel iets breken.

Ook een poes of hond is een geschikt huisdier voor een gezin met kinderen. Wel maakt het ras van een hond veel uit. Kies voor een gezelschapshond als een Golden Retriever, Maltezer of Labrador.

Hebben jullie een huisdier en gaat dat goed samen met de kinderen? Reageer ook!

8 jaar geleden

omdat mijn handen niet meer doen wat mijn hoofd wil,heb ik een piano in de aaienbdnig.wellicht zoekt iemand een piano voor een beginnend kind of is er iemand die weet waar zo'n instrument gewenst is.het betreft een Petrof uit de jaren 70 ,hij is ieder jaar gestemd en goed onderhouden en ikzelf heb hem indertijd gekozen vanwege zijn mooie klank.uiteraard wil ik er wel een redelijk en in overleg bepaald bedrag voor ontvangen,maar het zal altijd voordeliger zijn dan een occasion uit de winkel. vooral als ik weet dat iemand er met plezier opkan spelen

9 jaar geleden

Ha,ha, dat lijkt me verstandig :)

9 jaar geleden

Wij hebben geen huisdier maar zaten er wel over te twijfelen omdat onze dochter van 5 een hond of konijn wil. Maar we gaan best vaak op vakantie en zijn ook vaak van huis. Daarbij hou ik er niet van als die haren van een hond rond slingeren of dat je iets ruikt. Natuurlijk moet je dan goed schoonmaken maar dan nog.. Ik wacht denk ik nog even :).