{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een huisdier

Afbeelding blog 'Een huisdier'

Bij Mia op de peuterspeelzaal hebben ze nu het thema huisdieren. Mia vind het prachtig en komt elke keer thuis met de leukste verhalen. Maar ook hoor ik elke dag : mama wij hebben geen huisdieren toch? En elke dag zeg ik nee schat,wij hebben daar geen tijd voor. De lieverd die ze is vraagt dan ook niet verder.

Toen ik nog als inval werkte in de kinderopvang hebben wij wel eens getwijfeld aan een hondje. Maar een hondje kost veel tijd en energie en op dat moment konden wij z’n beestje dat niet geven. Nu werk ik nog maar een paar uurtjes maar nog zie ik een groot huisdier niet zitten. En toch voelde ik een schuldgevoel. Ze werd zo blij van het idee van een huisdier. Zelfs een tripje langs de tuinwinkel was een uitdaging. Want de diertjes daar waren wel heel mooi he mama?

In de avond zaten mijn man en ik op de bank en kwam het onderwerp ter spraken. Want allebei zagen we een huisdier niet zitten. Misschien iets kleins? Een vis of zo? We zouden er nog even over na denken. Maar niet veel later reed ik bij mijn moeder weg met een vissenkom in de achterbak. Want een oma zou geen oma zijn als ze het te kort aan huisdieren voor haar kleindochter op kon lossen. Ik apte mijn man met het leuke nieuws en zei zullen we dan maar gelijk een visje halen? Wonder boven wonder zei hij ja en reed ik met een over enthousiaste peuter op de achterbank richting Intratuin.

De hele winkel kon horen wat wij kwamen doen. En nee we kwamen niet voor de plantjes. Eenmaal bij de visjes afdeling vroeg ik aan de vriendelijke dame wat ik het beste kon halen. De mevrouw hielp ons mandje vullen en vertelde dat een vissenkom echt niet vis vriendelijk was. We zochten 2 hele snelle visjes uit die met precieze uitgekozen zijn door Mia.

Dus met een wagen vol geladen kwam ik aan bij de kassa. Toen de kassière vertelde wat de schade was viel ik bijna van mijn stokje. Maar het kleine dametje naast me was ondertussen zo in de wolken dat er ook echt geen weg meer terug was. Zo snel als ik kon betaalde ik en verdween naar de auto en naar huis.

We praten maar niet over de kosten van 2 van die mini visjes en hebben heerlijk samen het aquariumpje ingericht. Samen hebben Mia en ik ze omgedoopt tot Dory en Nemo.. (wat anders) En nu maar hopen dat ze niet zo snel groeien en heel oud mogen worden. Met volle trots sleepte ze papa mee naar het aquarium toen hij thuis kwam zo dat mama nog even het bonnetje kon verstoppen. Maar het maakte hem niks uit. Want naast dat zijn kleine grote meid heel erg gelukkig is met haar nieuwe vissen. Ziet het er ook gezellig uit.

Zelfs haar zusje vind het heel interessant om te zien!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je