{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een groot gezin

is super leuk!

Afbeelding blog 'Een groot gezin'

Of het zwaar is 4 kids? Nou die vraag heb ik inmiddels al zo vaak beantwoord. Het lijkt wel alsof dat het eerste is waar mensen aan denken als ik zeg dat ik moeder ben van 4. En waarschijnlijk zou ik dat zelf ook direct vragen als ik niet wist hoe het was.

Maar ik kan je vertellen, het is fantastisch om een groot gezin te hebben. Nee, mijn kinderen zijn echt niet altijd even vrolijk, pesten en plagen elkaar, eten echt niet altijd hun bord leeg en zijn soms zelfs super vervelend. Maar over het algemeen is het gewoon geweldig leuk.

Bij numero 3 zijn we wel wat regels op gaan stellen, en dat werkt eigenlijk prima. Zo moeten de oudste 2 altijd 's avonds de tafel afruimen en moeten ze allemaal vanaf jongs af aan zelf hun bed opmaken. Op de dagen dat ik werk, worden de broodtrommels de avond van tevoren al klaargemaakt, kleertjes voor de kleintjes leg ik ook altijd een avond van tevoren klaar (de oudste 2 kiezen zelf al hun outfit). We douchen 's de kinderen avonds zodat we 's ochtends snel klaar zijn. We hebben een schoonmaakster die 1 x in de week komt. Ik werk drie in plaats van 4 dagen (wat ik nog deed bij de eerste 2) en we hebben 1 dag in de week oppashulp van oma.

En weet je hoe meer kids erbij komen, hoe makkelijker het gaat. Dat vind ik echt. Als ik mijzelf nu vergelijk met toen ik van de eerste moeder was. Een wereld van verschil. Terwijl de oudste 3 zich aankleden (soms met wat hulp van Jens), geef ik Bente snel de borst. Dan ontbijten we gezamenlijk en zitten we allemaal op tijd op de fiets om naar school/creche te gaan. Op de dagen dat ik werk brengt mijn man de dames naar de creche en fiets ik met de boys naar school. Op de dagen dat ik vrij ben zet ik het hele zooitje vaak in de auto.

En ja soms slapen we met de hele bups in 1 bed omdat het buiten regent en ze allemaal niet kunnen slapen, soms zitten alle kinderen inclusief vriendjes aan Bente te friemelen met hun vieze vingers, maar ze is er nog niet ziek van geworden. Soms ligt het hele huis vol rommel (eigenlijk altijd) en de ene dag gaat makkelijker dan de andere. Maar ik ben gewoon super gelukkig met mijn mooie gezin. De jongens kunnen ook al echt helpen en weten bijvoorbeeld al precies dat ze het speentje van hun zusje even moeten afspoelen als het op de grond heeft gelegen (doen ze ook uit hunzelf).

Dus lieve mensen, is het zwaar om 4 kinderen te hebben? Soms. Is het leuk? Ja het is super super leuk om een groot gezin te hebben!

Zijn er nog meer mama's met een groot gezin. Benieuwd naar jullie ervaringen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #gezin

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je