{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een groot gemis

Afbeelding blog 'Een groot gemis' Achtergrond blur afbeelding
De ouders van mijn man zijn beide een paar jaar geleden overleden. Veel te jong en veel te vroeg hebben we afscheid van ze moeten nemen. Een groot gemis, dat nog meer lading heeft gekregen sinds onze dochter Stella er is. Wat had ik graag nog even herinneringen opgehaald met mijn schoonmoeder over hoe mijn man vroeger was en de gelijkenissen besproken. Gelukkig kende ik haar al een behoorlijke tijd en hadden we een goede relatie en heeft ze me al veel verteld over vroeger, maar toch het zou zo geweldig zijn geweest als ze een truitje voor Stella gebreid had (daar was ze geweldig in) of dat Stella samen met opa zijn kippen ging voeren. Ik heb geweldige ouders en het zijn zo mogelijk nog betere grootouders en Stella komt niets te kort wat liefde en aandacht betreft maar toch blijft er een gemis. Daar kan je niets aan doen. We zijn al een aantal keren met Stella op de begraafplaats geweest en we hebben foto's in huis staan van mijn schoonouders en als ze in de 'aanwijsbui' is dan leggen we ook uit wie dat zijn, maar ze is nu uiteraard  nog te jong om het echt te snappen. Toch wil ik de herinnering aan haar grootouders behouden en doorgeven. Mijn beide oma's zijn overleden voor mijn geboorte maar vooral bij mijn moeders moeder heb ik het idee dat ik haar 'ken'. Mijn moeder heeft altijd zoveel over haar verteld, dingen die ze mee gemaakt hebben, haar wijsheden en uitspraken, ik droom zelfs wel eens over haar en dat terwijl ik haar alleen maar ken van een paar foto's. Dat wil ik ook voor Stella; "iemand is pas echt dood als er niet meer over hem of haar gesproken wordt". Ik vind het belangrijk dat mijn man straks vertelt over zijn ouders, en ik zal dat ook doen uiteraard. Mijn schoonouders hebben nog twee kleinkinderen, de tweeling van mijn schoonzus. De tweeling was twee en half toen mijn schoonmoeder overleed, mijn schoonvader was al overleden voor hun geboorte. Het was fijn om haar toch nog als oma te hebben kunnen meemaken. Ik weet zeker dat ze ontzettend zouden hebben genoten van hun kleinszoons en kleindochter. Ik heb zelfs zitten denken dat ik in de toekomst met de broer en zus van mijn man zou willen afspreken dat we een soort opa en oma dag houden, waarop we bij elkaar komen ter nagedachtenis van hun. Bijvoorbeeld op een van hun verjaardagen of trouwdag. Hebben jullie een dierbare die jullie moeten missen en vertel je daar over aan je kind(eren)? En hebben jullie misschien zo'n speciale dag in het jaar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je