Snap
  • Kind
  • ontbijt
  • mamaplaatscollab
  • ontbijtweek
  • bolletjeontbijt

Een goed begin (van de dag) is het halve werk.

Voordat ik vader werd en zelfs tot het moment dat Sam in de ochtend brood ging eten, was ik een slechte ontbijter. Of eigenlijk geen ontbijter. Ik vond het niet nodig en lag liever zolang mogelijk in bed om daarna snel aan te kleden en naar het werk te vertrekken. Ik at dan op het werk in de eerste pauze van 10.00uur een cracker en een stukje fruit. Als ik er aan terug denk en merk met welke energie ik nu naar het werk ga, vraag ik me af waarom ik er pas mee begonnen ben toen Sam oud genoeg was om mee te ontbijten. Of ik zonder kinderen nog steeds niet echt goed zou ontbijten? Waarschijnlijk wel. Gelukkig zijn er aspecten in het leven dat je tot juiste inzichten kan helpen.

Nu ik elke dag met de jongens en mijn vrouw start met een goed ontbijt kom ik er niet alleen achter dat het goed is voor je maar het is ook nog eens heel fijn om de dag samen aan de eettafel te beginnen. Wat is er nu fijner om de dag te beginnen met twee stralende kinderen die genieten van hun ontbijtje? Ik weet niets beters. Een goede start van je dag is belangrijk, heel belangrijk zelfs! Zeker voor kinderen die de hele ochtend energie nodig hebben in de klas, op het schoolplein of in de gymzaal. Gelukkig heb ik de urgentie hiervan altijd ingezien en zijn mijn kinderen nog nooit vertrokken zonder gevulde maagjes. Met dank aan Bolletje die precies weet wat een goed ontbijt inhoudt.

Een goede start van je dag is belangrijk, heel belangrijk zelfs! Zeker voor kinderen die de hele ochtend energie nodig hebben in de klas, op het schoolplein of in de gymzaal

Ik schrok een beetje toen ik hoorde dat er veel kinderen niet of nauwelijks ontbijten voordat ze naar school gaan. Ook schijnen er veel kinderen te zijn die elke dag een boterham met kaas krijgen en verder niets anders. Wanneer ik elke dag hetzelfde te eten krijg zou ik na een tijdje geen zin meer hebben in weer hetzelfde ontbijt. Daarnaast geloof ik dat door veel verschillende producten te eten, we de smaakontwikkeling stimuleren. Ook denk ik dat afwisseling van producten verschillende vitamine en mineralen aanvult. Hoe wij het elke dag extra leuk voor de jongens proberen te maken is door veel variatie te gebruiken van crackers, boterhammen en/of ontbijtgranen tot afwisseling van het beleg.

Ik ben benieuwd. Wat zijn jouw ontbijtrituelen? En is daar in de loop van de tijd veel in veranderd?  

3 jaar geleden

In elke dag hetzelfde, anders wordt het saai geloof ik niet zo 🤣 niemand pakt mijn 2 broodjes hagelslag in de ochtend af 😅 maar goede zaak hoor, ontbijten. Komende woensdag is weer het nationaal schoolontbijt dat dit ook weer aan de orde stelt.

3 jaar geleden

Ja🤗 heel bewuste ontbijter, tenminste, ik word al zo lang ik me kan herinneren wakker van honger🙈 dus het allereerst wat ik vaak doe is eten😇

3 jaar geleden

Geen beter begin van de dag dan met een goed ontbijt! Echter schiet het er ook bij mij in 😂

3 jaar geleden

Ik ontbijt ook nooit 🙈 lang leven koffie.