{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een geluk bij een ongeluk;

En nu een huis vol hulpmiddelen!

Afbeelding blog 'Een geluk bij een ongeluk;' Achtergrond blur afbeelding

Een geluk bij een ongeluk, wij hebben vorig jaar zomer besloten om ons huisje wat wij gekocht hadden in 2012,wat wij totaal hadden opgeknapt te gaan verkopen. Met de makelaar afgesproken dat het na de zomer op Funda zou komen. Enthousiast als ik ben zet ik op mijn facebook dat de knoop is doorgehakt dat ons mooie huis in de verkoop kwam. Diezelfde avond kregen we al reacties en hadden we een kijker. Ik en Stef (hij vond het zo interessant dat ie in slaap viel op mijn arm) de rondleiding gedaan op vrijdag en op maandag kwam er een bod. We besluiten daar op in te gaan want met 2 ras katten die niet buiten mogen komen vond ik het toch allemaal een beetje spannend. Straks vergeet iemand de deur dicht te doen en lopen onze katten weg. En het bod was goed, dus huis verkocht. 

Op zoek naar een nieuw huis. Doordat we ons huis zo snel konden verkopen was ons budget om te kunnen kopen ook wat hoger. Na een korte zoektocht hebben we ons huis gevonden net voor de zomer vakantie. Het regelen van de hypotheek kon beginnen. Eind Augustus werd Stef natuurlijk zo ziek. Dit was het moment waarop net de laatste dingen voor onze hypotheek geregeld moesten worden, de kopers van ons huis waren bekende en wisten dus van de situatie. Zo is de makelaar op de hoogte gebracht en iedereen heeft zo goed mogelijk samen gewerkt om ons te ontlasten. Want de hypotheek regelen was wel het laatste waar we aan dachten. We moesten wel wat dingen regelen anders zouden we in november ook nog dakloos zijn.. In het ziekenhuis kregen we dan ook te horen dat ons huis definitief verkocht was en de koop van ons nieuwe huis rond was! Een lichtpuntje in de zware tijd waar we in zaten.

Gelukkig hebben we een huis gekocht waar we ruimte hebben om voor Stef de aanpassingen te kunnen doen die nodig zijn. Dit geeft ons natuurlijk veel rust. Dit was ook gek genoeg een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen we hoorde dat ons kind een beperking zou hebben. In onze omgeving hebben we de gekste dingen gehoord; zo van je gaat nu toch niet verhuizen?! En als je het niet had gedaan dan had je kunnen stoppen met werken.. Heel simpel we hadden geen keuze, er staat een dikke boete op als je de afspraken niet na komt. En de hypotheek is nu lager dan in het andere huis. (lang leve de crises en de lage rente). Pittig was het zeker, inpakken, klussen, Voor stef zorgen, de dokter afspraken. Maar we wonen er nu ruim 6 maanden en we hebben het goed naar ons zin.

We hebben zelfs al de eerste aanpassing voor Stef in huis gedaan, vanuit de woonkamer moest je door een schuifpui om in de speelkamer. Dit lukt natuurlijk niet met een rollator dus hebben Paul en mijn vader de schuifpui eruit gehaald. Dit was ook de enige drempel in huis per toeval dus wat dat betreft zijn we zo klaar  nu nog de laatste puntjes op de I zetten en dan is het huis echt klaar.

Ondertussen stromen de hulpmiddelen voor Stef binnen, al die dingen zijn lomp, groot en meestal best lelijk. Maar goed dat we een grote speelkamer hebben waar we de ‘stalling’ hebben.

Hij heeft nu een aangepaste eetstoel hier hebben we 4 maanden op moeten wachten maar wat zit hij er goed in. Nu we deze stoel hebben kan hij beter op eten focussen waardoor hij ook daarin vooruit gaat. Hij kan makkelijker spelen, door het tafelblad wat erop zit. Hij kan omhoog en omlaag als er kindjes zijn of hij speelt samen met papa met de treintjes dan zetten we hem helemaal omlaag en bij de tv omhoog. Super handig, wat een uitkomst!

We hebben een speciaal bad voor hem met een stevig zitje erin. Te vergelijken met een baby badje alleen dan groter en steviger. Zodat wij op hoogte kunnen werken om hem te badderen.Hij heeft een aangepaste autostoel om ritjes in de auto veilig te kunnen doen.

Daarnaast heeft hij rollator en een sta tafel.

Met de rollator kan hij ons huis gaan ontdekken, leren lopen. Er zit een klein zadel in en goede ondersteuning voor zijn nek. We hebben hem nu al z’n 1,5 maand want dit ging dan wel erg snel bij de producent en de zorgverzekering. Hij gaat nu vooral achteruit ‘lopen’ en is er na een paar min ook wel klaar mee. Dus we bouwen het rustig op. De sta tafel is ter ontwikkeling van zijn heupen. Kinderen zoals Stef hebben de kans dat hun heupen niet goed ontwikkelen omdat ze veel liggen.

Stef zou 30 min per dag in de sta tafel moeten vanuit het revalidatie centrum maar dit lukt ons echt nog niet. Als hij erin ‘moet’ zet hij het op een krijsen en gaat hij zich overstrekken. Iets wat maakt dat wij hem dan weer vrij snel eruit halen.

Er komt een grote bed box aan zodat hij ook liggend kan blijven spelen. De box die we nu hebben wordt wel krap aangezien hij al 84 cm is. Wij als ouders passen ook in deze bed box waardoor we ook snoezel momenten kunnen gaan inbouwen in onze dag. Ook krijgt hij een hoog laag bed zodat we de verzorging van Stef op bed kunnen gaan doen. Om ook aan onszelf te denken aangezien we nog wel enkele jaren mee moeten.

Het huis staat dus al best vol met spullen voor Stef, maar goed dat we zijn verhuisd ;)! Gelukkig worden deze dingen wel vergoed door de zorgverzekering. Want anders waren wij nu echt failliet geweest.

Mentaal zijn al die spullen die je nodig hebt wel pittig, alles wat je nodig hebt daar ga je over nadenken. Zou het over zoveel maanden nog nodig zijn of nog voldoen. We hebben nu niet voor een bed gekozen met een hoge reling zoals bij een ledikant maar met een rand van 40 cm. Iets waar hij niet uit kan vallen zolang hij niet zelfstandig gaat zitten of zelf uit bed kan komen. Maar wat als hij dit straks toch gaat doen?! Daar blijf je over nadenken gewoon omdat je niks weet, ook geef je voor je gevoel toe dat je kindje een beperking heeft terwijl je het zo graag anders bedenkt in je hoofd.

Paul en ik praten ook veel over de toekomst, mocht het nodig zijn dan kunnen we de speelkamer om gaan bouwen tot slaapkamer en badkamer. Er zit al een water aansluiting omdat de vorige bewoners een wc hadden i.v.m. kantoor ruimte. Klinkt vrij simpel nu maar we zijn toch benieuwd wat er allemaal bij komt kijken. Moeten we ook een stuk van de garage opgeven zodat we genoeg ruimte hebben. Gaat de hypotheek verstrekker het goedkeuren? Want in de papieren staat dat je alleen verbeteringen mag aanbrengen in huis. Of een aangepast huis echt een meerwaarde zal hebben is natuurlijk maar de vraag. Mochten ze het afkeuren gaan we dan zelf een huis bouwen?!

Al met al een geluk dat we zijn verhuisd, vaak zeg ik ook dat het zo heeft moeten zijn. Als wij het huis te koop hadden gezet zoals bedacht was dat midden in de periode dat Stef ziek was. Dan hadden we het waarschijnlijk allemaal uitgesteld, en was dit mooie huis niet op ons pad gekomen. Het huis waar we nog veel mogelijkheden zien om het voor Stef allemaal zo fijn mogelijk te kunnen maken.

Tot snel! – Liefs Naomi


Afbeelding blog 'Een geluk bij een ongeluk;'

Zijn rollator

Afbeelding blog 'Een geluk bij een ongeluk;'

Spelen in zijn stoel

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je