{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een geboren ballerina

Afbeelding blog 'Een geboren ballerina'
Het begon toen ze zo’n 3 maandjes oud was. Zij zat in haar wippertje en ik danste voor haar door de woonkamer. Opeens hoorde ik een harde lach. Mijn dochter had een grote lach op haar gezicht en bij iedere beweging die ik maakte schaterde ze het uit van het lachen! Dat was zo’n heerlijk moment. Ik zal het nooit meer vergeten. Dansen is dan ook de allergrootste hobby van mijn dochter. Ze vind het leuk, en het allerliefste danst ze op k3. Dit doet ze al sinds ze een baby is. Dan namen we haar op schoot en dan keken we samen videoclips op de computer van K3. Zij gooide haar handjes in de lucht en zwiepte heen en weer op mijn schoot. Wat voor liedje het ook was, zij kon niet stilzitten. Nu ze bijna 2 jaar is ben ik opzoek gegaan naar een sport/dansschool die peuterdansen op het programma heeft. Gelukkig vond ik een sportschool dichtbij huis die iedere zaterdag lesgeeft aan kindjes van 2 tot 3 jaar. Ik heb meteen gebeld en afgelopen zaterdag mocht ik met haar op proefles komen. Samen met mijn zus, Hayley en onze nieuwe chihuahua (Valentino) gingen we naar dansles. In de wachtruimte waren een aantal meisjes druk heen en weer aan het springen en Hayley dook er meteen tussen. Samen met een ander meisje huppelde ze op de muziek heen en weer. Na even te hebben gewacht mochten we allemaal de zaal in waar de kindjes les krijgen. Omdat het de allereerste keer was mocht ik dan mee. Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen om dit eens goed vast te leggen. Ik had al zo’n gevoel dat Hayley er veel plezier in zou hebben. En dat had ze zeker. Ze deed lekker mee met de groep. Er werden spelletjes gedaan en gerend door de zaal op vrolijke muziek. Mijn dochter rende mee alsof ze nooit anders deed. Met een grote glimlach en vol enthousiasme deed ze de juffrouw en de andere kindjes na. Mij heeft ze dat hele half uur bijna niet zien staan. Af en toe zwaaide ze even of riep: “Mama!” Als ik dan terug zwaaide, ging ze weer vrolijk verder. Hayley was zo enthousiast dat zij samen met een ander meisje de enige meisjes waren die samen met de lerares bleven dansen. De rest hing ondertussen al bij haar moeder of was afgeleid door wat anders. Ze vond het jammer toen de les was afgelopen en het is dan nu ook mijn plan iedere week met haar te gaan. Gisteren ben ik meteen met haar naar de stad gegaan en hebben we een balletpakje gekocht die ze aan kan doen met dansles. Thuis trok ze hem aan en riep: "Dansen!" Ik zette K3 op en madam huppelde door de kamer totdat ze niet meer kon. Mijn dochter is een geboren ballerina, en voor diegene die mijn history kennen zou ik kunnen zeggen, zo moeder zo dochter!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je