{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een ernstige voorval wat ik ramp noem

Een hele grote ramp met niet alleen materiële schade, mag ik er wat aandacht voor vragen?

Afbeelding blog 'Een ernstige voorval wat ik ramp noem' Achtergrond blur afbeelding

De ramp

Ik heb lang nagedacht of ik dit bericht met deze foto wel kon plaatsen.


Donderdagavond hebben wij heerlijk friet gegeten en hierna de kinderen in bed gelegd. Er zou onstuimig weer aankomen. Wij hebben met name de oudste hier op voorbereid. Hij vindt onweer ontzettend interessant en is er niet bang voor. Het is fijn voor hem om voorbereiding te krijgen, mocht hij wakker worden.

Wat later op de avond werd het buiten heel erg donker. Er vielen een paar hagelsteentjes, ineens een grote knal. Ik keek mijn man aan, was er nu een hagelsteen door de plaat in de serre gekomen?

Het heftige weer barstte los. Wij renden naar boven. Onze kinderen waren wakker geworden. 

Onderweg naar boven hoorden wij het zolderraam kapot gaan. Wat een knal! Ik had mijn oudste zoon vast, intens huilend en in zijn broek geplast. De jongste sliep gelukkig snel verder. Mijn man ging snel naar het zolderraam kijken om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het glas kwam hem tegemoet.

Toen ik eenmaal beneden was met mijn oudste zoon, sloeg de stop eruit. Ik heb mijn zoon op de bank neergezet en gezegd: 'ik kom zo terug, mama moet even het licht maken voor papa'. Toen ik naar de bijkeuken liep, omdat daar de meterkast was, gleed ik bijna uit. De koepel was ook helemaal kapot! Ik zorgde ervoor dat we weer licht hadden en wilde meteen een handdoek pakken voor de vloer. Ondertussen was mijn zoon mij natuurlijk gevolgd. Het was glad. Hij gleed uit. De paniek was nu echt compleet. Het water kwam van drie kanten binnen en mijn man kon niet overal tegelijk zijn. Wij probeerden zo rustig mogelijk te blijven, maar dit viel niet mee. Ik zorgde snel voor schone kleren voor mij en mijn zoon. Ik ben bij mijn zoon gebleven en heb in paniek mijn ouders opgebeld. Zij wonen vlakbij. Gelukkig konden mijn ouders komen en hebben ze geholpen waar kon.. 

Ik kan het verhaal nog veel langer maken, maar weet niet of dit van waarde is voor een ander.

Ik wil dit plaatsen omdat er nu een ramp is gebeurd in ons eigen land. Mensen stonden huilend op straat en in paniek. Bedrijven en particulieren zijn geraakt en beschadigd. Ik mag dit niet zeggen, maar misschien heeft de overheid oog als er een foto als deze geplaatst wordt.

Wat mij en mijn gezin betreft. Ik ben niet bang voor onweer, nooit geweest ook. Toch heb ik nu veel verdriet en stond ik de afgelopen dagen met een naar gevoel op. Ik hoopte iedere dag dat het maar een vervelende droom was. Wanneer ik dan bijvoorbeeld naar de kamer van de kinderen liep, zag ik dat het geen droom was. De tranen staan nu weer in mijn ogen...

Mijn oudste zoon WAS helemaal zindelijk. Hij heeft zo'n schade opgelopen dat hij een flinke terugval heeft. Het is verschrikkelijk. De terugval wordt langzaam minder. Wij praten iedere dag nog over het weer. Mijn oudste zoon begint er ook zelf over. Hij wist dan een plek van de schade aan en zegt: "wat is hier nu gebeurd mama?".

Wij hebben nog veel te verwerken. De schade is niet alleen materieel. De rest van de bevolking uit Someren heeft ook veel te verwerken.


Ik wil graag wat aandacht hiervoor.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je