{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een eigen loopje

Ze ontwikkelt zich in haar eigen tempo, met haar eigen loopje en mama en papa zijn trots. Leer hier meer over haar eigen loopje >>

Afbeelding blog 'Een eigen loopje'

Na de geboorte van onze dochter Julie vergeleek ik haar ontwikkeling bewust en onbewust met andere kinderen. Vooral toen we op vakantie een ander kindje tegenkwamen die al liep, terwijl Julie alleen kon zitten en net begon te kruipen. Na een gesprek met de moeder bleek het kindje even oud te zijn als mijn meisje. Moest ik me zorgen maken...

Maar dezelfde vakantie kwamen een ander kindje tegen die ook 8 maanden was en die alleen nog kon draaien als ze op de grond lag.
Vanaf dat moment heb ik mezelf voorgenomen om hier niet meer naar te kijken. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo.

Nu is Julie bijna anderhalf. Ze kan al een tijdje staan en ze kan lopen... maar ze is sneller op haar knieen. Ze 'loopt' op haar knieen. We proberen haar natuurlijk wel te stimuleren om gewoon te gaan lopen. Maar als ik haar op haar knietjes (en verder gewoon rechtop) zie rennen, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Dit looptje is er een voor in de Pampers reclame waarin ieder kind op een andere manier voortbeweegt. Uniek !

Ze ontwikkelt zich in haar eigen tempo, met haar eigen loopje en mama en papa zijn trots !

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je