{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een eigen kamer of bij papa en mama slapen?

Sliep jouw kindje meteen op een eigen kamertje of bleef hij of zij nog even op de kamer van papa en mama liggen? En waarom?

Afbeelding blog 'Een eigen kamer of bij papa en mama slapen?'

De eerste nachten thuis nadat je kindje is geboren. Ik vond het super spannend, die eerste nacht als papa en mama. Dan moet je gewoon gaan slapen. En het liefst je kindje ook.

Onze eerste nacht thuis (na twee nachtjes ziekenhuis) was een spannende en vermoeiende nacht. Dochterlief kon niet slapen, en daardoor lagen deze verse papa en mama natuurlijk ook wakker. Na twee gebroken nachten in het ziekenhuis was dat zacht gezegd niet zo erg fijn. Nadat we alles geprobeerd hadden en uit wanhoop toch midden in de nacht de verloskundige gebeld te hebben kwam zij eindelijk met een oplossing. Dochterlief op het verschoningsmatje goed strak ingestopt tussen ons in met mijn pink in haar mond. Toen was er eindelijk rust in de tent.

1e nacht huilen en 2e nacht zzzzz

Mijn ouders hebben mij vanaf de eerste nacht op mijn eigen kamer laten slapen. Die eerste nacht heb ik alleen maar liggen huilen. Toch hielden ze stug vol en tijdens de tweede nacht heb ik zo zoet en stil liggen slapen dat ze beiden van de schrik de hele nacht wakker lagen omdat ze dachten dat er iets mis was.

Ik wilde graag tijdens de eerste nachten onze dochter bij ons op de kamer hebben zodat ik haar beter kon horen en in de gaten kon houden. Maar na 1 nachtje in haar wiegje (onze familiewieg waar al zo’n 20 ooms, tantes, neefjes en nichtje s in geslapen hebben, incl. ik zelf) hebben we haar in haar eigen bedje laten slapen. Deze lag veel beter en overdag sliep ze er ook prima in. Weg met de wieg en lekker in haar eigen bedje. Alleen in de eerste week is ze nog een paar keer tussen ons in gaan liggen maar daarna sliep mevrouwtje prima in haar eigen bedje.

Handig zo’n huilsensor

Bij een tweede wil ik graag weer dat hij of zij in zijn of haar eigen kamertje slaapt. De deuren staan open, en mijn huilsensor gaat meteen af bij ieder kreuntje of huiltje. Ik hoef niet bang te zijn dat ik er niet wakker van wordt. Ieder geluidje wat ook maar enigszins lijkt op een huilende baby maakt mij meteen wakker. Dat is best handig! Daarnaast hebben we een fijne babyfoon met beeldscherm waarop ik meteen kon kijken wat er aan de hand was.

Heeft jouw kindje bij je op de slaapkamer geslapen of sliep het meteen op een eigen kamertje? Waarom heb jij juist daarvoor gekozen? Zou je het bij een volgend kindje weer zo doen en waarom?

Ieder zijn eigen mening natuurlijk – respecteer deze a.u.b. en hou het netjes. Dankjewel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je