{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een derde, en daarbij het nadeel!

Het '' Leed '' wat van een derde kind heet, mijn zoontje is nu 8 maanden oud.

Afbeelding blog 'Een derde, en daarbij het nadeel!'

Op 21 februari 2014, na een zwangerschapsduur van 37 weken en 5 dagen, werd mijn derde kindje geboren.
Ik wist dat ik zwanger was op 28 juni 2013, van mijn nieuwe vriend. Ongepland, maar onwijs gewenst. 
Hij had nog geen kinderen, zijn ouders hadden nog geen kleinkinderen, en ineens hadden ze er twee (die van mij.) en kregen er een biologische bij. De schok was groot, want zolang waren mijn vriend en ik niet samen. 
Maar naarmate de zwangerschap vorderde wende ook dit, en besefte ze al te goed, ze werden opa en oma.

Drie kinderen, waar ben ik aan begonnen.... 
Alle drie hebben ze hun eigen unieke wijze van leven. Mijn oudste, is zich aan het afzetten, uit testen, grenzen verkennen. Hij is 5 jaar en denkt soms dat hij al heel wat is ;-)
Mijn middelste, van 3 jaar is autistisch. Heel andere categorie dan mijn oudste (en jongste) maar wel een heel lief meisje, onschuldig, en tevens een draak..;-)
EN dan mijn jongste, nu 8 maanden oud..... onwijs lief mannetje, maar een huilbaby.....
Waar zijn we aan begonnen!!

Waar ik alle tijd had met mijn oudste, en ook met mijn middelste. (Ik was thuis, maar oudste ging wel al naar kdv. dus hadden we tijd met de middelste mijn exman was ook vaak thuis) Is de derde een ander verhaal.

Hij '' moet '' mee met ons schema, ik kan mij niet aanpassen op hem, dat heb ik in het begin gedaan met BV. mij aanpassen aan zijn schema van slapen, eten etc. Maar na verloop van tijd moest hij wel.

Nu mijn dochter naar het MKD gaat, moet hij ook mee.. op de fiets. Eerst in de doek, hij was klein genoeg, tot hij er uit klom, daarna in de fietskar in een maxi cosi, maar dat is zwaar fietsen, nu voorop de fiets, hij kan al zitten... hij vind het allemaal leuk, maar als de oudste 2 naar papa gaan (hun biologische papa.) merk je hoe veel onrust het eigenlijk is voor de jongste. 
Hij slaapt ineens meer, en uit.. hij is minder huilerig...(huilt nog veel voor de norm maar minder.)
Het is eigenlijk best sneu, dat hij zo in een schema word geduwd, waar hij eigenlijk niet in past. Maar ik kan niet anders, het leed dat derde kind heet, het is algemeen bekend, bij mij werd het ook zo gedaan. (ik ben ook een derde kind, ik heb er niks aan overgehouden overigens.)

Intens gelukkig ben ik met mijn speciale mooie geweldige gezin, intens...
Alhoewel ik ook wel wat rust zou willen (welke moeder niet...) Helemaal met een aankomende verhuizing voor de boeg, maken we een andere nieuwe start, fris en fruitig en gaan we gewoon knallen als gezin van 5 nu!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je