{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dagje Julianatoren

We gaan naar een pretpark. Deze keer is het Julianatoren en we hebben een superleuke dag. Dunya heeft ook weer een vriendin voor één dag.

Afbeelding blog 'Een dagje Julianatoren'

Aansluiting

De dag voor Dunya’s verjaardag gaan we naar Koningin Julianatoren. “Om half elf gaat de bus!” zeg ik tegen haar. “Dus je mag Yason gedag zeggen en dan kom je heel snel naar de receptie. Daar wacht ik op jou!” Natuurlijk is ze er niet op tijd. Als ze uiteindelijk komt is de bus allang vertrokken. Hier in Putten rijden de bussen op tijd. Ik vraag bij de receptie naar een alternatieve route, maar dan zijn we wel twee keer zolang onderweg. Jammer dan, had ze maar op tijd moeten zijn. We moeten lang wachten op de aansluiting in Voorthuizen, maar als we eenmaal uit de bus stappen kunnen we zo doorlopen. Het is helemaal niet druk. Vanmorgen regende het, misschien hebben mensen daarom besloten niet te gaan.

Zonnebrand

We werden om half zes wakker van het onweer. We liggen stijfuit in bed. Wat een lawaai. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. In Amsterdam heb je natuurlijk veel hoge gebouwen en die houden veel geluid tegen. Maar hier op de Veluwe zijn zulke geluidsdempers schaars. Oef, dat is schrikken. We vallen nog wel even in slaap en als we wakker worden vinden we het echt weer voor een jas. In Apeldoorn hebben we al spijt. Veel te warm en de zon schijnt gewoon. “Je moet je insmeren!” waarschuw ik Dunya. “Het is niet zo warm!” protesteert ze. “Jawel!” zeg ik “En het gaat ook niet eens om hoe warm het is. In de zomer moet je je gewoon insmeren als je buiten bent. Ook al is het geen mooi weer!” Met veel moeite lukt het me om haar een beetje crème op te smeren. In de hoop dat het iets beschermt. Even later staan we in de rij bij een attractie en zien we een andere moeder haar kind goed insmeren. Dunya kijkt er belangstellend naar en ik haal de zonnebrandcreme ook weer tevoorschijn. “Alleen mijn gezicht” zegt Dunya. Ik mompel iets en terwijl zij afgeleid wordt door alles om haar heen, smeer ik snel haar schouders en rug in. We nemen geen risico.

Sprookjesshow

Al snel ontdekt ze een boot die van boven in volle vaart naar beneden gaat en in het water terecht komt. Dat vindt ze zo geweldig dat ze het steeds opnieuw gaat doen. Ik wacht wel. Even later ga ik wel even kijken en doe ik mijn handen voor mijn ogen. Dunya lacht erom. Het is wel een beetje eng, maar vooral erg cool! Na een paar keer weet ik haar over te halen om nog even verder te kijken. We gaan samen in de motorbootjes die water spuiten. We komen er lekker nat uit en ook mensen op de kant blijven niet droog. Dan moeten ze maar een ander plekje zoeken. Ook komen we nog bij een sprookjesconcert, een show met liedjes en sprookjes, prima natuurlijk. Dunya geniet en gaat na afloop op de foto met de acteurs.

Heimwee

Even later komt ze een meisje tegen dat ook alleen met haar moeder is gekomen. Samen gaan ze in de ene na de andere attractie. Moeder en ik zoeken elkaar op en vinden het helemaal niet erg dat we niet mee hoeven. Zij vertelt dat ze haar dochter van ponykamp moest ophalen omdat ze heimwee had. Van te voren was gezegd dat ze ervaring hadden met jonge kinderen met heimwee en dat het wel goed zou komen. Maar ze werd eigenlijk al heel snel gebeld dat ze had gezegd dat ze mama mist en dus opgehaald moest worden. Ik vind het maar een raar verhaal. Als een kind nou heel erg overstuur is en niet meedoet en duidelijk ongelukkig is, dan bel je de ouders. Maar in de eerste plaats om te overleggen lijkt mij. Gelukkig is het meisje helemaal weer opgekikkerd door dit uitstapje naar Juliana Toren. Dunya geniet ook zichtbaar. Ik vind het wel leuk om even van het park af te zijn. Het is de perfecte vakantie dat ik even niks hoef en dat Dunya haar eigen gang kan gaan. Maar een dagje iets anders is wel erg gezellig. Ze vermaakt zich nog een poosje met Nonneke, het meisje dat ze ontmoet heeft. Ze ontmoeten ook een prinses die met hen meegaat in een attractie. Na afloop mogen ze samen op de foto met de prinses.

Bowlingtoernooi

Wel moeten we om vijf uur de bus halen, omdat Dunya zich heeft opgegeven voor het bowlingtoernooi op de Heihaas. Ik moet nog boodschappen doen, dus zit te piekeren hoe we dat oplossen. “Als jij nou uitstapt bij het park en ik blijf zitten. Dan kun jij bowlen en ik boodschappen doen. Je bent dan wel alleen op het park. Durf je dat?” Eerst schudt ze haar hoofd. “Maar je bent dan bij een activiteit. En vlak daarna ben ik weer terug. Je neemt je telefoon mee en je belt mij als je klaar bent. Dan weet ik wanneer ik terug ben en kun jij zeggen of je naar het huisje gaat of naar de speeltuin!” zeg ik. “Dan durf ik het wel!” zegt ze. Ik ga snel boodschappen doen en als ik drie kwartier later de bus terug kan nemen, gaat mijn telefoon. “Mama, ik ben tweede geworden!” zegt Dunya. Er volgt een heel verhaal. “Liefie, wacht! Ik ben er bijna, dan kun je het live vertellen. Maar dit kost teveel beltegoed!” De telefoon is alleen voor dit soort gevallen. Als we thuis zijn en ze wil iemand bellen of appen, dan doet ze dat met mijn telefoon. Ik stap uit maar zie geen Dunya. Op het plein zie ik haar ook niet en in het huisje is ook niemand. Op de weg terug naar het hoofdgebouw gaat mijn telefoon weer. “Mama, ik sta bij de bushalte maar ik zie je nog niet!” We zijn elkaar net misgelopen.

Drievliet

Eén activiteit heeft ze gemist, maar daar staat tegenover dat we een superleuke dag hebben gehad in Koningin Julianatoren. Eens iets anders dan Duinrell. Dan komt er gedurende de dag een mail binnen van Martin dat hij vier kaartjes heeft gewonnen voor een pretpark naar keuze. Dat is goed nieuws, want we hebben met Roosmarijn afgesproken om naar de Linnaeushof te gaan. Die staat er niet tussen. Het toeval wil dat Lauro heel graag naar Drievliet wil omdat het steeds op de reclame is en dus ruilen we de Linnaeushof in voor Drievliet. Die staat er wel tussen. We willen ook graag nog eens naar Madurodam, maar dat schuiven we nog even voor ons uit. Wie weet komt er nog een cadeaubon voor een dagje uit via een loterij of als verjaardagscadeau. Dan kunnen we die gebruiken. En anders sparen we nog even. Madurodam loopt niet weg en voor deze vakantie zijn er genoeg uitstapjes gepland. Volgende week staat het Dolfinarium op de planning. Een speciale actie van Stadspas, inclusief vervoer voor elf euro per persoon! Dat is geweldig! Madurodam doen we in een volgende vakantie wel. Maar ik denk dat ze dat ook heel erg leuk gaat vinden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je