{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dag van een kleuterjuf...

Als kleuterjuf maak je de leukste dingen mee. Ze zijn zo grappig en onbevangen. Ik neem je mee in mijn dag...

Afbeelding blog 'Een dag van een kleuterjuf...'

Om kwart voor 8 kom ik op school. Ik zet mijn computer aan en begin met het klaarzetten van de kring. Alles stoeltjes van tafel, raam open (want het is vies warm) en alles klaar zetten voor de dag. Nadat ik mijn mail heb gelezen ga ik naar de teamkamer voor een lekker kopje thee.

Om half 9 gaat de bel en stromen de kinderen langzaam binnen. Ze geven mij een hand en gaan met hun papa, mama, oppas, au pair, broer, zus, oom, tante, buurvrouw, buurman of iemand anders... een boekje lezen. Vandaag heb ik mijn bril op omdat ik last heb van mijn ogen. "leuke bril, juf. Kon je ons niet meer zien?" :-) Sommige kinderen vertellen gelijk wat ze gister allemaal hebben gedaan en andere geven een hand, zeggen goedemorgen en gaan lekker zitten.

Kwart voor 9 gaat de bel en alle ouders verlaten de klas. De kinderen wachten geduldig op hetgeen wat ik ga zeggen. Ik vertel ze wat we vandaag gaan doen. We nemen de dagen van de week door en spelen een taalspelletje. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan. Lekker spelen met de karren en de fietsen. Voetballen op het plein en klimmen in de boot. We hebben een heel mooie speelboot op het plein waar ik erg blij mee ben. De kinderen genieten en ik maak een foto voor de ouders. Via de app klasbord stuur ik regelmatig foto's naar de ouders. Regelmatig krijg ik te horen dat ze dit erg waarderen en fijn vinden.

Na het buiten spelen gaan we naar binnen om ons 10 uurtje op te eten. Wanneer ze klaar zijn mogen ze kiezen van het kiesbord en dat is niet altijd even makkelijk. Wil je kleuren of speel je liever in de poppenhoek? Gaan we bouwen met de blokken of liever met lego spelen? Ga ik naar de leeshoek of naar het winkeltje? Keuzes, keuzes, keuzes. En wat ik doe? Ik observeer, ik speel mee, ik ga aan de slag met een klein groepje kinderen of ik ga zitten en geniet van mijn heerlijke klas. Je zou eigenlijk een keer moeten komen kijken. Ze zijn zo serieus bezig. Helpen elkaar en leggen elkaar dingen uit. Geweldig.

Wanneer ze zijn uitgespeeld gaan we opruimen en is het weer tijd voor de lunch. Met zijn allen eten aan de tafels en kijken naar een filmpje. Ik krijg een half uurtje pauze om mijn boterhammen op te eten in de teamkamer. Even tijd voor mezelf.

Ook 's middags spelen we buiten en "werken" we met al het materiaal in de klas. De kinderen genieten en ik geniet ook. Aan het einde van de dag gaan we in de kring zitten. Ik lees een boekje voor en sluit de dag af. Om drie uur komen de papa's en mama's de kinderen weer ophalen. 

Voor mij is het dan tijd voor mijn administratie, oudergesprekken, het opruimen van mijn klas. 1 Keer in de zoveel tijd hebben we een vergadering met het team, met de bouw of in je projectgroep. Ook hebben we activiteiten die we moeten organiseren. Ook daar hebben we vergaderingen voor en tijd om het op en af te bouwen. Rond 5 uur doe ik het licht uit, maar dat betekent niet dat ik niet meer met school bezig ben. 's Avonds kijk ik wel eens wat ik kan gaan maken met mijn kleuters en wat ik allemaal nog nodig heb... een juf is eigenlijk nooit klaar :-)

Zomaar een dag in een kleuterklas en dan heb ik nog niet eens beschreven wat ze allemaal zeggen. Welke grappige en leuke opmerkingen ze plaatsen. Een heerlijke dagje. Hoe ziet jouw dag eruit?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je