{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 19 maanden

Over je eerste leugen en drie woordjes achter elkaar zeggen.Een persoonlijke brief aan mijn dochter over alles wat ze ons in deze 19e maand.

Afbeelding blog 'Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 19 maanden'

Lieve Lola,

Soms kan ik je gewoon niet bijhouden, zo snel als je groeit! Gisteren had ik onze zelfgemaakte kerstkaarten van dit jaar en vorig jaar in mijn handen waar je op beiden zo mooi op staat. Vorig jaar was je pas 7 maanden oud en moest ik je vasthouden met rechtzitten terwijl je dit jaar juist niet stil wilde blijven zitten voor de foto. Een wereld van verschil. Wat ben je al een grote meid!

Ook hebben we dit jaar voor jou een eigen kerstboompje staan waar je samen met mij allerlei houten poppetjes in hebt gehangen. "Lola's boompje" noem je het. Je gaat er regelmatig naartoe om te kijken daar de lichtjes en de poppetjes. Je klimt dan op je krukje en zegt met grote ogen "waauuuwww". Ook de grote kerstboom van papa en mama vind je prachtig. Iedere ochtend "blaas" je de lichtjes aan. (Ondertussen drukken wij op de afstandsbediening en gaan alle lampjes aan). Het is zo leuk om te zien dat je net zoveel als mama geniet van alle kerstversiering in huis! Je blijft netjes van de grote kerstboom af. Heel af en toe wil je even aan de kerstballen zitten, maar je stopt meteen wanneer je merkt dat ik je betrap. Gelukkig luister je dan goed.

Helaas luister je niet altijd even goed naar mama. Zo vind je het leuk om overal op te klimmen, zoals stoelen en banken. Het allerleukst vind je om op de bank te gaan staan, maar dat mag niet van mama, want dan kun je er af vallen. En ja hoor, toch blijf je het doen. Ondanks dat mama je in de hoek zet. Je bent er nu al twee keer afgedonderd en toch blijf je het doen. Foei! Toen ik je gisteren vroeg of je op de bank had gestaan zei je "nee" met een grote glimlach. Je eerste leugen was een feit! Ohhhhh! Gelukkig betekend het dat je slim bent wanneer je kunt liegen, dat scheelt!

Tegenwoordig mag je 's ochtends lekker rondlopen in je pyjama. Dat vinden we zo gezellig. Je loopt rond met meneer Konijn en je boekjes en wilt het liefst uren lang boekjes lezen. Toen papa deze week een keer vertrok naar zijn werk zei je heel lief "dag papa" tegen hem. En toen ik je 's middags in je bed legde om te gaan slapen zwaaide je lief naar me. Wat ben je toch een lief meisje!

Mama en papa zijn zo ontzettend super duper trots op jou! Je bent zo lief, grappig en wijs. Oma vertelde me laatst dat ze geen liever en leuker kleinkind kon wensen. Een groter compliment kon ik niet krijgen en ik vind dat ze helemaal gelijk heeft! We maken er samen iets moois van en ik geniet iedere dag weer van je. Mijn kleine vriendinnetje!

Dikke kus,

Jouw Mama

x

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je