Snap
  • Kind

EEN BRIEF AAN MIJN DOCHTER – LIEVE LOLA 18 MAANDEN

Over heel veel nieuwe woordjes en nog veel meer! Een persoonlijke brief aan mijn dochter over alles wat ze ons in deze 18e maand bracht.

Lieve Lola,

Je bent alweer anderhalf jaar oud! Over zes maandjes ben je gewoon alweer 2 jaar oud! Jeetje mineetje wat vliegt de tijd! En wat ben je ongelooflijk gegroeid deze mooie maand. Je hebt ons keer op keer weer verrast met hoe ontzettend slim je bent!

Wat ken je al veel nieuwe woordjes! Zo kun je nu bijvoorbeeld ook al hondje, eendje, fietsje, vis, bal, muis, tutje, eten, slapen, bootje, beer, bed, konijn, poes, doei, draaien, tot zo, open, dicht, toetje, zon en stoeltje zeggen. Dat vind ik zo knap van jou! Zo veel woordjes! Wauw! Je zegt zelfs al twee woordjes achter elkaar, en dat is echt al heel erg snel hoor. Lola slapen, papa eten, konijn lopen. Je kletst de hele dag door.

Ook kun je alles in je boekjes juist aanwijzen, maar ook verschillende lichaamsdelen bij jezelf en anderen weet je precies goed te vinden. Wat ben je toch slim! Je weet precies waar je neus, oren, ogen, buik, voetjes en handjes zitten. Zo leuk! En ook erg handig. Nu kunnen we elkaar al een stuk beter begrijpen en dat is natuurlijk ook wel erg fijn.

Je bent ook echt een sociaal meisje, je houd er van om kusjes te geven en te knuffelen. Iedereen wordt plat gezoend en geknuffeld door jou. Lekker ding! Ook kun je ongelooflijk pittig zijn. Je weet precies wat je wilt en wanneer je iets in je hoofd hebt dan MOET je het hebben, anders laat je duidelijk weten dat je het er NIET mee eens bent. Dan is het huis te klein. Je hebt een sterke eigen wil en dat is soms best lastig, maar wel erg goed. Je bent een eigen ik aan het ontwikkelen. Dat vind ik mooi om te zien.

Ook heb je deze maand opnieuw een nieuw klein vriendje erbij gekregen. De knappe Tim. Weer een nieuw speelkameraatje om later mee te spelen. Ik kan niet wachten om hem aan je voor te stellen, hihi. Je wordt vast net zo’n goede maatjes met hem als met zijn grote broer Lars. Leuk hoor!

Het was weer een hele fijne maand. Ik ben ontzettend trots op je en geniet elke dag weer meer van jou, mijn kleine vrolijke meisje.

Ik hou van jou!

Kusje van Mama

8 jaar geleden

Ze is inderdaad een echte kletskous..hihi...3 maanden scheelt in het begin best veel maar inderdaad steeds minder. ..wat gaat het hard hè met onze meiden

8 jaar geleden

Wat ik zo grappig vind is in het begin dat we blogde over onze baby's, dat voor mijn gevoel Elfa veel ouder was dan Lola. Nu ze groter worden denk ik, huh zijn ze bijna even oud? Ze schelen maar 3 maanden. Maar als baby is dat verschil natuurlijk veel groter. Wat praat Lola al rap dan. Ze is echt een slim, mooi en vrolijk meisje. Heel leuk om te zien hoe groot ze al wordt.

8 jaar geleden

Ja, ze praat sinds ze 9 of 10 maanden is, maar nu komen er wel heel veel nieuwe woordjes bij iedere dag. Ik kan het niet eens meer bijhouden...zo leuk en handig!

8 jaar geleden

Wat goed hoe ze al praat! Lekker van genieten!