Snap
  • Kind

Een 0-groepje: HOERAAAAA

Afgelopen maand komt de juf naar me toe. ‘We gaan een 0-groepje beginnen’ zegt ze. Zie je het zitten om je jongste kind daar naartoe te doen?

Twee van onze 3 kinderen zitten al op de basisschool en onze jongste mag over 3 maandjes er ook naartoe. Omdat onze kinderen nogal ‘dicht op elkaar zitten’ qua leeftijd, zou onze jongste zoon nog een maand bij onze dochter in de klas komen. En DAT is natuurlijk niet stoer als je zelf al ruim een jaar op de basisschool zit.

Onze dochter had er echt moeite mee terwijl zij normaal echt een makkelijk meisje is. Ze zeurt nooit, vindt veel dingen heel leuk om te doen en is erg enthousiast. Ze vindt school zelfs zo leuk dat ze de beste van de klas wil zijn. Maar haar broertje bij haar in de klas? Dat gaat haar echt een brug te ver.

Afgelopen maand komt de juf naar me toe. ‘We gaan een 0-groepje beginnen’ zegt ze. ‘Zie je het zitten om je jongste kind daar naartoe te doen?’ ‘Prima hoor, hij is er helemaal aan toe….’ al ligt hij op het moment van schrijven lekker te slapen

Komt m’n dochter de volgende dag thuis. Zegt ze: ‘Mam, er komt een 0-groepje voor de kleine kindjes die nog maar net 4 zijn geworden.’ ‘Wat jammer’ zeg ik. ‘Waarom?’ zegt m’n dochter. ‘Nou, dan komt je broertje niet bij je in de klas.’ ‘Oh, maar dat is echt niet erg hoor, mam (grijns, grijns)’.

11 jaar geleden

Wat een leuke reacties allemaal! Tja, kinderen zijn zo lekker puur en eerlijk wat vaak gecombineerd gaat met een bepaalde gehaaidheid. Zo leuk! Fijne dag dames!

11 jaar geleden

Ha,ha, vanzelf opgelost!

11 jaar geleden

Kijk eens aan probleem mooi opgelost.

11 jaar geleden

Mijn meiden gaan vanaf augustus samen naar peuterspeelzaal. Twee maanden later gaat Megan naar de basis school want die word dan 4 en suzannah moet dan weer 2jr wachten. Ze komen dus maar een keer bij elkaar in de klas :D Wel leuk dat je dochter dit heel duidelijk aangeeft ;-)