{{ message.message }}
{{ button.text }}

Educatie boven amusement

Zwarte piet, doe maar niet.

Afbeelding blog 'Educatie boven amusement ' Achtergrond blur afbeelding

Al op mijn vervolg opleiding kreeg ik les over waarom zwarte piet niet oke was. Ik heb me dan ook al heel jong voorgenomen dat mijn kinderen geen sinterklaas en zwarte piet gaan vieren. Heeel zielig vinden veel, niet meer dan normaal vind ik. Helaas merk ik dat ik een van de weinige ben die dit in het onderwijs heeft meegekregen. Nog teveel scholen laten gewoon zwarte piet komen, en dat in 2020!!

Inmiddels ben ik moeder van 2 lieve zoontjes waarvan 1 nog een baby. Maar mijn zoontje van 2 leer ik dat zwarte piet niet oke meer is.

Maar of dit makkelijk is in de maatschappij waarin wij leven? Nee dus. Al zou je verwachten van wel, want racisme is toch echt niet meer van deze tijd zul je denken.

Nu kocht ik een paar dagen geleden surprise eieren bij de kruidvat. Op de verpakking stond alleen sinterklaas en dus heb ik het heel bewust gekocht. Ik dacht nog ; wat fijn!! Geen zwarte piet.

Al gauw kwam de teleurstelling. In het ei zat een sleutelhanger van, je raadt het al, zwarte piet. Ik was er gewoon van geschrokken. Ik kan toch niet de enige zijn die dit echt belachelijk vindt? Mijn kind kan dus niet met het cadeautje spelen die in het ei zat. Want nee, ik knijp geen oog dicht omdat dit nu eenmaal is gebeurd. Dat ding ging op de foto om een klacht in te dienen bij de kruidvat en vervolgens regelrecht de prullenbak in.  Heel sneu maar educatie boven amusement in dit huis .  Mijn kinderen leren om niet mee te werken aan  racisme. 


Voeden jullie je kindjes op met ot zonder zwartepiet ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je