Snap
  • Kind

Duplo: favoriet speelgoed van het moment

Een bijna dreumes –10,5 maanden- en een peuter geeft soms wel eens een uitdaging in de speelgoedkeus. Duplo blijkt hier een blijvertje.

Er zijn zo van die momenten in het leven van een mama dat ze blij is dat haar kids ergens te veel van hebben. Op het moment dat mijn schoonzus en zwager ons hun hele voorraad duplo doneerden; vlak na de tweede verjaardag van dochterlief waarop ze –je raad het al- heel veel duplo gekregen had, was ik daar niet zo van gecharmeerd. Inmiddels denk ik daar wel anders over.

Ik ben blij met de onuitputtelijke bak met duplo. Niet alleen dochterlief vermaakt zich er uitstekend mee en leert elke dag iets nieuws, maar ook onze baby –die hard op weg is om een dreumes te worden- kan zich er heel goed mee vermaken.

  

Dochterlief bouwt –al dan niet onder supervisie van papa- de mooiste creaties. Kastelen, huizen, garages; je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier gebouwd. Niet volgens het boekje, want die hebben we niet eens, maar gewoon uit de losse pols. Hele grappige creaties geeft dat! Het bouwen is uiterst vermakelijk en wil nog niet altijd lukken, maar er zijn altijd hulptroepen tot de beschikking. Want stiekem vinden papa en mama het bouwen ook heel leuk.
En als er dan gebouwd is, wordt ermee gespeeld. Poppetjes erin en eruit. Dieren die gaan slapen, prinsessen die gered moeten worden. En een heel veel weghouden van broertjelief die zo’n mooie creatie maar wat graag van dichtbij bekijkt en –oeps- afbreekt.

Want ook de kleine man vindt het reuze interessant. Hij vermaakt zich rustig een hele tijd met een bakje dat kantelt of een deurtje dat open en dicht gaat. En als dat hem niet meer kan vermaken, gaat hij door naar de duplobak zelf. Heerlijk blokjes uit de bak halen om ze er vervolgens weer in te doen. Heel leeftijdsadequaat spel -de consultatiebureauverpleegkundige zou trots op hem zijn-. Of gewoon voorover gebukt in de bak hangen, tot hij te moe is om eruit te komen en al jammerend mijn aandacht trekt.

Duplo is het hier momenteel helemaal. En nee, ik heb geen aandelen in duplo.

Wat is jouw favoriete speelgoed voor je kleintje(s)? 

8 jaar geleden

Ik kan niet wachten tot ze wat meer zelf spelen en ik alleen nog ingevlogen word om te bewonderen:)

8 jaar geleden

Die toettoet autos ga ik ook maar eens opzoeken voor de jongeman in dit huis. Misschien vindt hij dit ook wel leuk :)

8 jaar geleden

Ja, die duplo... dat is niet om op te staan.. Hoewel: peuterdochter denkt daar anders over. ze was laatst aan het 'schaatsen' op twee van die duplo 'autotjes'. Het gereedschap is hier nog niet in huis (iets met meisjes en poppen). Wel heb ik recent een tafeltent gemaakt (daar wil ik ook nog over bloggen) die ook erg in trek is. wij hebben geen keukentje, maar een 'kookplaat', ik denk dat deze wel naar de tafeltent zou kunnen verhuizen als ze daar spelen :) Je inspireert me in elk geval weer voor sint en kerst cadeautjes :)

8 jaar geleden

Lego blijft geweldig speelgoed. Hier vinden ze het ook helemaal super. Zet een bak lego neer en je hoort ze niet meer tot ze klaar zijn met hun creatie. Dan is het telkens heel enthousiast "mama kijk eens wat ik heb gemaakt".