{{ message.message }}
{{ button.text }}

Duplo: favoriet speelgoed van het moment

Een bijna dreumes –10,5 maanden- en een peuter geeft soms wel eens een uitdaging in de speelgoedkeus. Duplo blijkt hier een blijvertje.

Afbeelding blog 'Duplo: favoriet speelgoed van het moment' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn zo van die momenten in het leven van een mama dat ze blij is dat haar kids ergens te veel van hebben. Op het moment dat mijn schoonzus en zwager ons hun hele voorraad duplo doneerden; vlak na de tweede verjaardag van dochterlief waarop ze –je raad het al- heel veel duplo gekregen had, was ik daar niet zo van gecharmeerd. Inmiddels denk ik daar wel anders over.

Ik ben blij met de onuitputtelijke bak met duplo. Niet alleen dochterlief vermaakt zich er uitstekend mee en leert elke dag iets nieuws, maar ook onze baby –die hard op weg is om een dreumes te worden- kan zich er heel goed mee vermaken.

duplo2.png duplo3.png duplo4.png

Dochterlief bouwt –al dan niet onder supervisie van papa- de mooiste creaties. Kastelen, huizen, garages; je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier gebouwd. Niet volgens het boekje, want die hebben we niet eens, maar gewoon uit de losse pols. Hele grappige creaties geeft dat! Het bouwen is uiterst vermakelijk en wil nog niet altijd lukken, maar er zijn altijd hulptroepen tot de beschikking. Want stiekem vinden papa en mama het bouwen ook heel leuk.
En als er dan gebouwd is, wordt ermee gespeeld. Poppetjes erin en eruit. Dieren die gaan slapen, prinsessen die gered moeten worden. En een heel veel weghouden van broertjelief die zo’n mooie creatie maar wat graag van dichtbij bekijkt en –oeps- afbreekt.

Want ook de kleine man vindt het reuze interessant. Hij vermaakt zich rustig een hele tijd met een bakje dat kantelt of een deurtje dat open en dicht gaat. En als dat hem niet meer kan vermaken, gaat hij door naar de duplobak zelf. Heerlijk blokjes uit de bak halen om ze er vervolgens weer in te doen. Heel leeftijdsadequaat spel -de consultatiebureauverpleegkundige zou trots op hem zijn-. Of gewoon voorover gebukt in de bak hangen, tot hij te moe is om eruit te komen en al jammerend mijn aandacht trekt.

Duplo is het hier momenteel helemaal. En nee, ik heb geen aandelen in duplo.

Wat is jouw favoriete speelgoed voor je kleintje(s)? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je