{{ message.message }}
{{ button.text }}

Drie dagen gratis kinderopvang voor ieder kind

Dat vindt GroenLinks

Afbeelding blog 'Drie dagen gratis kinderopvang voor ieder kind'

Volgens GroenLinks moet ieder kind recht krijgen op drie dagen gratis kinderopvang. GroenLinks-leider Jesse Klaver wil zo een einde maken aan de kinderopvangtoeslag. Deze zorgt voor veel problemen.

Jesse klaver vertelt dat hij het systeem veel te ingewikkeld vindt. "Eerst betalen mensen geld aan een kinderopvangorganisatie en krijgen dan weer geld terug van de overheid. Het is één groot gedoe." Veel ouders voelden ook ellende, wanneer ze de toeslag ontvingen en later weer moesten terug betalen. 

Volgens Jesse Klaver is de oplossing eenvoudig. "Wij zeggen: maak het gratis. We moeten dat gewoon aanbieden als overheid, net als je met onderwijs doet." Drie dagen gratis kinderopvang voor ieder kind, vindt GroenLinks.

Hoge kosten

"Het is niet voor het eerst dat GroenLinks met dit plan komt." vertelt politiek verslaggever Roel Schreinemachers. "Tot nu toe was hier geen meerderheid voor." Maar Klaver denkt dat hij het voor elkaar krijgt. "We denken dat we partijen die nu nog twijfelen over de streep kunnen trekken."

Als de kinderopvang basisvoorziening wordt, hangen hier hoge kosten aan vast. Daarom wilt GroenLinks dat het kabinet snel uitzoekt hoe dit kan worden betaald. Zodat een volgend kabinet de gratis kinderopvang snel kan invoeren.

Ben jij het met GroenLinks eens en moet ieder kind drie dagen gratis kinderopvang krijgen?

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je