{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dreumes wil niet Slapen

Afbeelding blog 'Dreumes wil niet Slapen' Achtergrond blur afbeelding

Veel ouders kennen het probleem, helaas. Na het eerste levensjaar van je baby waarin je al weinig hebt geslapen door nachtvoedingen begint je dreumes na zijn of haar eerste verjaardag  ineens weer met spoken ’s nachts. Je was zo blij dat je kindje vanaf een maand of negen heerlijk van 19.00 uur tot de volgende ochtend doorsliep.

Je dreumes wordt ouder, gaat dromen en moet eigenlijk leren om zelf weer in slaap te vallen. Je kunt vanaf dat je baby 6 weken is een standaard slaap ritueel houden, dit helpt je kindje om te begrijpen dat het tijd is om te gaan slapen. Laat het avondritueel zeker niet hetzelfde zijn als het middagritueel voor het slapen gaan. Dit kan verwarrend werken, je baby  moet leren herkennen dat het tijd is voor een lange slaap. Een methode die goed werkt is de 10 minuten methode, begint je baby of dreumes te huilen, ga iedere 10 minuten even kijken, zeg iets in de trant van het is tijd om te slapen, alle kindjes gaan slapen. Mama of papa is in de buurt.

Vind je dreumes het soms nog een beetje eng alleen is zijn kamertje? Zorg er dan voor dat er een nachtlampje brand, een leuk nachtlampje konijn bied een vertrouwd gezicht en geeft ’s nachts een heel zacht schijnsel. Het handige van zo’n klein led nachtlampje op batterijen is dat je deze overal mee naar toe kunt nemen. Zo heeft je dreumes altijd het vertrouwde nachtlampje bij zich.

Je kunt ook een knuffeltje of tutdoekje bij je dreumes in bed leggen.

Wil de slaap nog niet komen? Zorg overdag voor voldoende lichaamscontact, knuffel je kleintje overdag veel en zorg voor een structureel dagprogramma. Dit alles is voor kleine dreumesen heel belangrijk en kan helpen bij het beter laten slapen. Ook kun je iets wat naar mama ruikt in het bedje leggen. Een hydrofiele doek waar je zelf op geslapen hebt kan uitkomst bieden. Slaap eerst zelf een nacht op de doek of draag hem overdag dicht op je lichaam. ’s Nachts leg je de doek in het bedje van je dreumes, zo ruikt het ’s nachts ook vertrouwd naar mama.

Weltrusten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je