{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dreumes met (schoonmaak)woede

Misschien ken je de woede van de dreumes. Krijsend en zichzelf op de grond werpend. Mijn dreumes kent ook een andere variant, de schoomaakva

Afbeelding blog 'Dreumes met (schoonmaak)woede' Achtergrond blur afbeelding

Al een week of wat wordt hier elke dag gezocht naar het stoffer en blik, een doekje, de stofzuiger of een swiffer. Niet door mij. Ik ben niet zo’n schoonmaakwonder. Ik maak alleen het hoognodige schoon en leun zwaar op de engel die eens in de twee weken mijn vuilnisbelt omtovert tot een paleis. Nee, er is een dreumes in huis die in het vegen, boenen en poetsen zijn levensdoel heeft gevonden. Zo’n 75% van de dag loopt hij rond met ‘zijn’ swiffer of ‘zijn’ stoffer en blik. En waag het niet om het op te ruimen of af te pakken. Dan steekt de echte dreumeswoede de kop op -neerzakkend op de knieën, rollend op de rug en dan dikke boze tranen gillend-.

Zusjelief heeft het inmiddels ook ontdekt. Waarschijnlijk niet omdat ze nou zo van schoonmaken houdt, maar vooral omdat ze altijd wil doen wat hij doet. Want dat doen broertjes en zusjes. Regelmatig is er oorlog over het schoonmaakgerei. Dan staan ze beiden aan een zijde van de swiffer te trekken. Of wordt de zorgvuldig door peuter in de vormenstoof geplugde stekker er ruw uitgetrokken door een dreumes die vindt dat de stekker toch echt ergens anders hoort. En ik hoor mezelf weer zeggen ‘geef de stofzuiger/swiffer maar aan je broertje/zusje, hij/zij was eerst. Hier heb je een doekje, kan je ook mee schoonmaken.’

Wat dan gebeurt laat zich raden. De woede richt zich op mij. Daar gaat een kind. Behoedzaam door de knietjes, op de grond, zich rollend op de rug, tranen forcerend en gillend tot het vocht uit de ogen de stem kracht bij zet.

O de vreugde van de (schoonmaak)woede…

Heeft jouw kind ook van die eigenaardige speelgewoontes?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je