{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dreumes-Drama... Zeg je laat maar?

Dreumes-Drama. Ik noem het maar zo; het rolt makkelijk van de tong. Het echte fenoneem is echter...

Afbeelding blog 'Dreumes-Drama... Zeg je laat maar?' Achtergrond blur afbeelding

... zo gemakkelijk nog niet.

Mama worden; er zijn geen handboeken voor. Tuurlijk schrijven duizenden mensen er goed-bedoelde monologen over, ze schrijven cabaret, en ze wisselen onderling de best-geteste truckjes uit. Psychologen vullen hun dure consulten graag met de beste tips. OK... Hier dan deze: wat doe je tegen Dreumes-Drama? Wat is de gouden tip?

Helaas hebben die wonderlijke adviezen niet altijd zin. Het ene kind is het andere niet, met of zonder medisch gelabelde gedragsproblemen. Bovendien veranderen kinderen bijna zo snel als het licht, dus wat de ene dag prima werk, kan de volgende dag geen enkel resultaat opleveren. En dan hebben we het nog niet over de ouders gehad De ene ouder heeft nu eenmaal meer natuurlijk gezag, energie en / of geduld en uithoudingsvermogen heeft dan de ander. Sommige zijn alleen, weer anderen zijn nooit thuis, wat opvoeden wellicht lastiger kan maken. Dan zijn er nog de ouders en verzorgers die alle moeilijke opvoedklusjes aan hun partner of nanny overlaten.

Dus hier de vraag: wat doe je als je kindje om het minste of geringste huilt, stampvoet, schreeuwt, gilt, zijn spieren tijdelijk uitschakelt zodat hij als een spiegelei op de grond zwabbert, zodat je die ene sok met geen mogelijkheid meer aan krijgt?

Het is voor mij vrij nieuw, en ik moet bekennen dat:

- ik negatief gedrag zoveel mogelijk negeer zodat hij niet leert om op de verkeerde manier aandacht te vragen;

- ik hem soms in bed leg als die ge-draak te lang doorgaat en hij dan inderdaad een half uur tot een uurtje slaapt;

- ik hem soms in de box zet (wat hij ziet als een on-humanitaire-straf);

- ik me soms een beetje een slechte mama voel, want, ehm... Zó erg is het toch niet dat ik Baby tussen zijn teentjes afdroog en hem vervolgens een broekje aan doe? Ik doe hem toch geen pijn? Ik ben zo voorzichtig. Waarom dan dat enorme luchtalarm;

- ik na een dag van dit gedram ERG moe op de bank hang.

 Klinkt dit bekend? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je