{{ message.message }}
{{ button.text }}

Drama's van een kleuter en hoogzwanger

Als je energie bijna op is en die kleuter je nog ff verder op de proef stelt

Afbeelding blog 'Drama's van een kleuter en hoogzwanger'

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een stukje schreef. Intussen is er heel veel veranderd. Ik ben gestopt in het onderwijs en in het zwembad gaan werken. Inmiddels wel weer wat invalwerk gedaan op de school van mijn zoon. Ook ben ik nu bijna 38 weken zwanger van een tweede zoon. Enndaar begint mijn verhaal.


We hebben heel lang gewacht met een tweede omdat vooral mijn man vond dat we er niet aan toe waren, maar nu komt er dan toch een kindje bij en wordt het weer een jongen!

Onze oudste is inmiddels 5jaar en heeft de afgelopen 5 jaar genoten van het enigst kind zijn en door ons toedoen, oke vooral mijn toedoen, een verwend kind syndroom ontwikkeld. Ik hou echt zielsveel van hem, maar zijn pittige karakter maakt het me momenteel erg moeilijk.

Ieder moment kan er nu een ventje bij komen, maar met de oudste heb ik nu de laatste weken meer moeite dan normaal. Hij wil heel erg zijn eigen zin doordrammen en doet dat op een negatieve manier. Schreeuwen naar mij, hysterisch huilen, schelden (stomme rotmama) wat mij weer erg veel verdriet doet. Gisteren was mijn energie op en ben ik jankend naast hem ingestort, niet meer wetende wat te doen en hebnen we samen zitten janken tot papa thuis kwam om te praten.

Nu ben ik heel bang dat dit gedrag bij hem blijft en weet ik niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Zijn er moeders die dit herkennen en advies hebben?

Ik snap dat hij het spannend vind dat hij mama moet gaan delen straks, ookal kijkt hij ook enorm uit naar de komst van zijn broertje en is hij apetrots! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je