{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doubleren groep 2

Afbeelding blog 'Doubleren groep 2 '

Hey allemaal,

Hier weer even een blogje. Zoals misschien wel duidelijk is geworden in mijn andere blogs ben ik ook nog mama van 2 prachtige knulletjes van 5 en 3 jaar jong.

Ik zit nu met een dilemma over het wel of niet doubleren in groep 2.

Volgens de juffen is mijn zoon bijna faalangstig, ik vraag me dan af of het dan juist niet goed is als hij gewoon in zijn vertrouwde omgeving blijft qua vriendjes?

Ook sociaal emotioneel vind ik hem verder dan de groep 1 kindjes die straks groep 2 worden. Hij speelt eigenlijk alleen maar met de groep 2 kindjes, ze zitten in een combinatieklas.

Ik heb een paar gesprekken gehad en ik ben met hem bij de fysio geweest, omdat volgens de juffen de motoriek niet goed was. Er bleek niet veel aan de hand!

Ook hebben de juffen mij gevraagd om naar de logopedie te gaan en dit heb ik dus ook netjes gedaan!
Uit deze test is gebleken dat er aan zijn woordenschat weinig mankeert en dat hij prima verstaanbaar is (dit was volgens de juffen anders).

Ik heb een beetje het gevoel dat ze hem er gewoon uit pikken en vind het maar een lastige situatie...

Op de lange termijn heeft doubleren totaal geen effect en pakt het vaak meer negatief uit dan positief,
Wie oh wie heeft zijn/haar/jullie kind laten doubleren in groep 2? Heeft het bij jullie dan positief of negatief uitgepakt?

Ik ben er erg benieuwd naar..

Groetjes..


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je