{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doorkomende tandjes (en slapeloze nachten van papa en mama)

Onze dochter van net 1 jaar heeft al een aantal maanden last van doorkomende tandjes. Zo ongeveer de afgelopen 6 maanden.

Afbeelding blog 'Doorkomende tandjes (en slapeloze nachten van papa en mama)'

Help, doorkomende tandjes!

Het resultaat is helaas niet echt denderend, ze heeft nog maar 2 ondertandjes en van de twee boventandjes is een heel klein stompje te zien. Al deze maanden heeft ze er vooral 's nachts last van. Pijn, rode wangen, hangerig, dunne ontlasting en ga zo maar door. Het vervelende is dat niet alleen Georgina er last van heeft, maar papa en mama ook. Ze heeft nog niet 1 nacht doorgeslapen sinds ze geboren is.

Onze andere twee kinderen hebben ook wel wat last gehad met tandjes. Zo af en toe een rood wangetje en wat meer luieruitslag dan normaal. Gelukkig sliepen zij wel 's nachts door. Ook heb ik het idee dat ze veel sneller klaar waren met de tandjes.

Aangezien ze zoveel last had en we steeds 's nachts wakker waren met haar, zijn we toch eens naar de kinderarts gegaan. We wonen in Duitsland, dus dan ga je naar de kinderarts i.p.v. de huisarts. Die vertelde dat tandjes 's nachts groeien en  dat dat inderdaad pijn kan opleveren. Verder was alles in orde volgens hem en we kregen Nurofen zetpillen mee om de daaropvolgende 3 nachten mee door te komen. Helaas zijn het dus geen drie nachten geworden, maar zo ongeveer 3 maanden dat ze pijn heeft. Nu dus maar af en toe Ibuprofen kindersap en homeopathische bolletjes tegen de pijn.

Ben benieuwd of er nog andere middeltjes of trucjes zijn die helpen tegen tandjes pijn. Ik denk dat we de komende maanden gewoon moeten zien te overleven met weinig slaap en een hangerige baby. Om ons heen slapen de baby's heerlijk elke nacht door en zijn ze super vrolijk. Ach, misschien gaan wij dat ook nog eens meemaken in de komende maanden! :-)

Mama Jenn kan hierover meepraten, lees hier haar blog!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je