Snap
  • Kind
  • verkouden
  • tandjes
  • aanhankelijker
  • bloed
  • kiezen

Doorkomende Tandjes

Volle holtes bij doorkomende Tandjes

Doorkomende tandjes

Léna is de laatste tijd veel verkouden. En tegenwoordig is dat altijd even schrikken, want het zou zomaar die rottige Covid-19 kunnen zijn. Maar 9 van de 10 keer, tenminste, in iedergeval 8 keer, aangezien ze 8 kiezen en tanden heeft, waren het  tandjes die doorkwamen. En wat is dat toch altijd zielig!

Het begint vaak met volle holtes, loopneus en zo'n roggeltje met het ademen. Dan komen die verschrikkelijk bijt-luiers, verhoging en soms ook nog wat overmatig kwijl. Vaak wordt ze ook wat meer aanhankelijk maar heeft ze tegelijkertijd een korter lontje. Ook merken we dat ze dan moeilijker eet. Wie wilt er nou met een pijnlijk gebit kauwen?

Gisteren maakte ik Léna aan het lachen, alleen zag ik opeens bloed in haar mond! Eerst schrik je natuurlijk, maar toen ik nog een keer mocht kijken zag ik dat het wéér een kies is die doorkomt. Die arme schat, wordt ook niet met rust gelaten zo vaak achter elkaar dat haar tandjes en kiezen doorkomen. Maar gelukkig lijkt ze er dit keer totaal geen last van te hebben! Deze kies heeft nog een lange weg te gaan, dus ben benieuwd hoe lang ze pijnvrij blijft. 

Op de foto zie je bij haar links onder bebloed tandvlees

3 jaar geleden

Ik schrik niet van snot ben ook zeker niet bang voor COVID 19. Mijn kinderen hadden altijd koorts bij door komende tanden, maar op cb zeggen ze dat dat niet kan