{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dol op spinnen en vliegen..

Spinnen, vliegen en pissebedden hebben een prachtig leven bij ons.. Mijn dochter heeft besloten ze allemaal te redden.

Afbeelding blog 'Dol op spinnen en vliegen..' Achtergrond blur afbeelding

‘Ik wil je alleen maar helpen!’ hoor ik mijn dochter roepen. ‘Kom hier!’ Na een paar gefrustreerde kreten kijk ik toch maar even wat er aan de hand is.

Ze zat achter een vlieg aan. Ik dacht even dat één van haar broertjes de pineut was. Ik mep het ding in 1 x dood, dacht dat ik op zijn minst een bedankje kreeg. ‘Mam! Je vermoord hem!’ ‘ehm, ja!’ Ze knielt neer bij het beestje. Stuk ongedierte zoals ik het liever noem. ‘Mam, hij is echt dood! Of is het een meisje? Kun jij dat zien?’ ‘Nee, geen idee. Sorry meid, maar deze valt niet meer te redden.’

Ze heeft altijd al een liefde voor dieren gehad. Maar om nou liefde voor vliegen en spinnen te ontwikkelen vind ik wat ver gaan.. Laatst hadden we een pad als huisdier. Voor een dag hoor, het arme beest heeft de hele dag geprobeerd om te ontsnappen. Dus ‘s avonds moest ze hem vrijlaten. Op vakantie zagen we een wandelende tak op de tent. Zij loopt ermee rond om het gekke ding weer in het gras te zetten. Slakken, mieren, spinnen, pissebedden hebben allemaal een heel goed leven bij ons in de tuin. Totdat ze te dicht bij mij in de buurt komen.. just saying.

Het blijkt dat ze vanaf vandaag alle beestjes gaat bevrijden. Niet alleen brengt ze alle vliegen netjes naar de tuin maar spinnen komen er nu ook goed vanaf in dit huis. Op de één of andere manier krijgt ze die vliegen nog te pakken ook. ze loopt er trots en stralend mee naar buiten, jaagt nog even haar zus en broertje de stuipen op het lijf om het desbetreffende beest bij hun gezicht te houden, en laat ze los met een paar liefdevolle woorden. Zelfs mijn muggenjacht die ik trouw elke avond bij de kinderen op de kamer doe, moest ik onderbreken omdat dochter lief die klote beesten wou redden.

Dit is natuurlijk te schattig voor woorden. Ook al gaat het om ongedierte. Ze pak spinnen op waar ik nog de rillingen van krijg. (respect!) Maar hoe lief dit ook is, ik ga niet al die beesten vrij laten. Een hele discussie later zijn we eruit. We verschillen van mening. Ik blijf die dingen vermoorden als ze er niet is, en zij blijft ze redden als ze er wel is. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je