{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doe ff normaal

Ik hoop dat ik nu niemand het gras voor de voeten wegmaai (Anouck en Stuiter, jullie hadden het meer over computers voor kids toch? Zo niet, sorry!)

Afbeelding blog 'Doe ff normaal'

Zonet las ik iemands reactie op de blog van een ander, er stond onder andere "Doe nou effe normaal!" Geen ruzie hoor, maar ik had wel meteen inspiratie voor een blog. (met dank aan Anouck)

De inspiratie kwam voort uit dat ene zinnetje: "Doe nou effe normaal", want doen wij, het Nederlandse volk, nog normaal met onze kinderen? Ik weet het hoor, iedereen is weer anders dan een ander en wat is nou eigenlijk normaal? Laat ik voor nu maar even uit gaan van wat ikzelf normaal vind.

Ik vind het normaal dat, als kinderen een kadootje krijgen voor hun verjaardag of Sinterklaas of welke andere reden dan ook, dat die kadootjes geen honderden euro's kosten. Nog even afgezien van het feit dat lang niet alle ouders genoeg geld hebben voor dat soort buitensporigheden, vind ik dat kinderen geen superdure dingen hoeven te hebben, want kinderen maken nog wel eens wat stuk. Helemaal per ongeluk natuurlijk, maar het gebeurt. En daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen de waarde van geld leren kennen. Toen onze oudste dus een radio voor op zijn kamer wilde, heb ik hem verteld hoe duur dat zou zijn en dat dat meer is dan wij gebruikelijk uitgeven voor een verjaardag, maar dat hij er wel voor kon sparen door geld te vragen voor zijn verjaardag. Ik heb ook uitgelegd dat wij dan wel een bedrag wilden bijleggen, maar dat hij zelf het grootste deel moest sparen.

Ik vind het normaal dat kinderen leren te luisteren naar hun ouders. Ik wil heus geen dictator zijn in mijn eigen huis, maar ik zie soms interacties tussen ouders en kinderen (hopelijk alleen maar momentopnamen) waar ik een beetje onpasselijk van wordt. Ik bedoel dan vooral de ouders die "nee" zeggen, waarna het kind begint te schreeuwen en dan verandert de "nee" ineens in "nou, vooruit dan maar". Wees consequent!

Ik vind het normaal dat kinderen leren zelf te spelen. Natuurlijk vind ik het leuk om eens een spelletje te doen met de kids en om eens samen te knutselen, maar ik ben geen 24 uurs entertainment bedrijf! Verveling is een soort van taboe geworden, maar verveling is juist goed voor kinderen. Daar leren ze van om zelf iets te bedenken om te doen, daar worden ze creatief van!

Er zijn nog wel meer dingen die ik normaal vind hoor, maar deze 3 springen er voor mij echt uit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je