Snap
  • Kind
  • post

Doe ff normaal

Ik hoop dat ik nu niemand het gras voor de voeten wegmaai (Anouck en Stuiter, jullie hadden het meer over computers voor kids toch? Zo niet, sorry!)

Zonet las ik iemands reactie op de blog van een ander, er stond onder andere "Doe nou effe normaal!" Geen ruzie hoor, maar ik had wel meteen inspiratie voor een blog. (met dank aan Anouck)

De inspiratie kwam voort uit dat ene zinnetje: "Doe nou effe normaal", want doen wij, het Nederlandse volk, nog normaal met onze kinderen? Ik weet het hoor, iedereen is weer anders dan een ander en wat is nou eigenlijk normaal? Laat ik voor nu maar even uit gaan van wat ikzelf normaal vind.

Ik vind het normaal dat, als kinderen een kadootje krijgen voor hun verjaardag of Sinterklaas of welke andere reden dan ook, dat die kadootjes geen honderden euro's kosten. Nog even afgezien van het feit dat lang niet alle ouders genoeg geld hebben voor dat soort buitensporigheden, vind ik dat kinderen geen superdure dingen hoeven te hebben, want kinderen maken nog wel eens wat stuk. Helemaal per ongeluk natuurlijk, maar het gebeurt. En daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen de waarde van geld leren kennen. Toen onze oudste dus een radio voor op zijn kamer wilde, heb ik hem verteld hoe duur dat zou zijn en dat dat meer is dan wij gebruikelijk uitgeven voor een verjaardag, maar dat hij er wel voor kon sparen door geld te vragen voor zijn verjaardag. Ik heb ook uitgelegd dat wij dan wel een bedrag wilden bijleggen, maar dat hij zelf het grootste deel moest sparen.

Ik vind het normaal dat kinderen leren te luisteren naar hun ouders. Ik wil heus geen dictator zijn in mijn eigen huis, maar ik zie soms interacties tussen ouders en kinderen (hopelijk alleen maar momentopnamen) waar ik een beetje onpasselijk van wordt. Ik bedoel dan vooral de ouders die "nee" zeggen, waarna het kind begint te schreeuwen en dan verandert de "nee" ineens in "nou, vooruit dan maar". Wees consequent!

Ik vind het normaal dat kinderen leren zelf te spelen. Natuurlijk vind ik het leuk om eens een spelletje te doen met de kids en om eens samen te knutselen, maar ik ben geen 24 uurs entertainment bedrijf! Verveling is een soort van taboe geworden, maar verveling is juist goed voor kinderen. Daar leren ze van om zelf iets te bedenken om te doen, daar worden ze creatief van!

Er zijn nog wel meer dingen die ik normaal vind hoor, maar deze 3 springen er voor mij echt uit.

10 jaar geleden

Tja, dat niet altijd consequent zijn, ik denk dat we daar allemaal wel eens tegenaan lopen, niets menselijks is ons vreemd, nietwaar?

10 jaar geleden

Iedereen doet het op zijn eigen manier, ben het met je eens ondanks dat ik regelmatig het tegenovergestelde doe.Te dure cadeaus die wel weer goed voor de ontwikkeling of het zelf spelen zijn.(Gebruik sint en kerst als dekmantel) Als ik geen zin in "gezeur" heb ben ik niet altijd consequent. Zorg voor het zelf spelen dat er altijd iets klaar staat of geef ze een idee mee vervelen doen ze eigenlijk niet.Dat vind ik ook heel normaal..

10 jaar geleden

dank je :)

10 jaar geleden

Hahaha, geeft niks