Snap
  • Kind
  • post_short

Dochter wil niet poepen op de WC

Mijn dochter is nu wel zindelijk qua plassen alleen ze wil niet naar de WC om te poepen. Ze durft niet zegt ze iedere keer.

Heeft jou kind hier ook last van gehad? Zo ja hoe he jij dit aangepakt?

10 jaar geleden

Afscheid nemen van poep is, geloof het of niet, een verlatingsangst. Kindjes denken namelijk dat er een stuk uit ze wegvalt en dat niet gezond of goed is. Wat ik doe is naar de wc gaan met de deur open en aan mijn peuter vertellen wat ik doe. "mama broek uit, mama zitten, mama poepen, mama vegen" Zijn praat me na, en als zij op wc is vertel ik wat zij doet en dat praat ze ook na. "Elena broek uit, Elena zitten, Elena poepen, Elena vegen." Ze vindt het inmiddels ook een succes wanneer het lukt en wil zelf doorspoelen! Alles benoemen en een plekje geven, zonder er druk op te leggen. Dat is het beste wat je kunt doen. En we laten de hond ook samen uit, waarbij ik haar altijd laat ziet dat de hond ook poept. We gaan ook inderdaad naar de dierentuin en laten zien dat alles wat eet ook poept. Het is in ieder geval een angst waar ze geleidelijk overheen moeten komen. Succes!

10 jaar geleden

of misschien samen poepen?

10 jaar geleden

goed idee!

10 jaar geleden

Wij hebben dit probleem ook gehad met onze dochter. Vooral veel het positieve benadrukken, dus dat het al onwijs goed is dat ze wel haar plas op de wc doet! En daarbij stelden wij voor te poepen op het potje en dan gingen wij er naast zitten, beetje kletsen, een liedje zingen, handje vasthouden.. uiteindelijk was het geen "ding" meer en ging ze vanzelf netjes op de wc poepen. Veel succes!