Snap
  • Kind

Dochter van 2 wild en enthousiast op peuterspeelzaal

Mijn dochtertje van 2 jaar zit sinds januari op de peuterspeelzaal. Ze heeft in die tijd 2 kinderen gekrabt.

Nu toch ook maar een blog met hoe mijn dochter me bezighoudt. 

Sinds januari gaat mijn dochtertje naar de peuterspeelzaal. Ze zat de eerste 3 maanden in een bepaalde groep voor korte tijd want er was niet genoeg plek in die groep. Dus in maart is ze verplaatst naar een nieuwe groep met nieuwe kindjes. Mijn dochtertje is van nature een erg vrolijk druk kind wat van veel aandacht en kindjes houd.

Sinds ze in de nieuwe groep zit schijnt ze nogal eens door te slaan in haar enthousiasme. Ze is dan wild aan het knuffelen en kussen met de andere kinderen, wat niet altijd in goede aard word ontvangen. Nu heeft ze dus laatst in zo een bui 2 verschillende meisjes gekrabt. 1 zo erg dat ze er een wondje aan overhield. Ik ben hier uiteraard erg van geschrokken, maar de juffen verzekerde mij Dat dit bij haar leeftijd hoort en dat hier op het moment voor mij weinig aan te doen is. 

Ik heb sindsdien mijn dochtertje niet fijn meer naar de opvang gebracht. Elke keer weer de angst dat ze een kindje pijn zou doen. Gelukkig is dit niet meer gebeurt maar het gevoel blijft. 

Wat vinden jullie hierover en hoe kan ik dit soort incidenten in de toekomst voorkomen? 

8 jaar geleden

Gewoon uit blijven leggen inderdaad en verder niet te zwaar aan tillen als de leidsters het ook niet doen. Een paar weken geleden kwam ik mijn zoontje ophalen op het kdv en kreeg toen te horen dat hij een kindje bij de keel had gegrepen omdat deze een treintje had waar mijn zoontje mee wilde spelen. Ze hebben hem toen ook echt los moeten trekken. Schrok daar ook behoorlijk van! Leidsters zijn ook geschrokken maar hebben wel aangegeven dat hij duidelijk niet snapte wat hij precies deed. Ze tillen er dus ook verder niet heel zwaar aan gelukkig, kindjes worden goed in de gaten gehouden dus daar ben ik zelf ook niet bang voor verder. Hij heeft sindsdien nooit meer zoiets gedaan, maar snap je dus zeker wel als je zegt dat je geschrokken bent door iets wat je kleintje doet!

8 jaar geleden

Dank jullie wel voor jullie reacties. De leidsters zijn er inderdaad erg kalm onder en houden het goed in de gaten. Heb er inderdaad al wel met haar over gesproken. En ook uitgelegd dat krabben, slaan of duwen pijn doet. Het lijkt alsof ze het begrijpt maar het volgende moment krabt ze dan bijvoorbeeld mij. Ik weet ook dat ze nog erg jong is om deze dingen te snappen maar probeer het toch maar.

8 jaar geleden

Ik denk dat je niet meer kan doen dan even rustig met haar zitten en uitleggen dat als je soms wild doet, je per ongeluk kindjes pijn kan doen, dat je dan beter wat rustiger aan kan doen. En verder waait het wel weer over .Anders trekken de leidster wel aan de bel.

8 jaar geleden

Ik denk dat als ze bij haar op de groep aangeven dat het vrij normaal gedrag is dat je het gewoon zijn gang kan laten gaan. Het zal wel bij de ontwikkeling horen en op een gegeven moment krijgt ze wel door dat ze anderen pijn kan doen en dat dat niet leuk is. Succes!