Snap
  • Kind
  • post

Dochter met 'oren-tic'

Alles wat een oor is...

Al vanaf dat mijn dochtertje heel klein was, eigenlijk vanaf het moment dat ze bewust haar handen gebruikt, heeft ze een oren-tic. Altijd wanneer ze moe wordt of wanneer ze lekker rustig zit pakt ze haar oren. Dat is op zich niet heel vreemd, maar daar blijft het niet bij...

Het liefst houdt ze bij het drinken van haar fles, of tijdens het kroelen, de oren van haar vader of moeder vast. Het geeft een veilig gevoel denk ik. Maar ook soms zomaar komt ze bij je zitten en pakt even een oor vast, om dan weer verder te gaan spelen. Bij het verschonen van haar luier is het eerste wat ze zegt 'oortje pakken' en maakt pakbewegingen met haar handen. Een echte knuffel heeft ze niet, al moet er van alles mee naar bed (vliegenmepper, popje zonder hoofd en kleren, de hele Disney familie van AH, enz, enz.) Maar met haar oor of oren in haar hand valt ze lekker in slaap.

Ze is ook geboren met twee 'geknakte' oortjes, dus we denken dat dit in de baarmoeder al een favoriete houding is geweest. )het is weer recht getrokken trouwens ;-) )

Maar ook buiten de deur is ze consequent, op de kinderboerderij bijv loopt ze naar andere kinderen toe, gaat er naast staan en pats... oor vast. Daar schrikken kinderen nog wel eens van haha. Wanneer we op kraamvisite zijn ontkomt geen baby er aan, het oortje moet even vastgehouden worden... onze katten... precies, ook hun oren zijn een gewild object.

Ik vind het wel erg grappig dat ze zo een eigenaardigheid heeft die echt bij haar hoort. Hebben jullie kinderen ook van die aparte, leuke, vreemde eigenaardigheden??

5 maanden geleden

Ik heb deze oortic ook gehad en ben daar nog steeds niet van af, ben inmiddels 17 jaar en merk als ik gestresst ben of in bed lig nog steeds aan mijn oor friemel. Doe dit ook soms onbewust en dan vragen wel eens mensen wat ik aan het doen ben met mn oor 😅

6 jaar geleden

Hallo lifri, Mijn dochtertje heeft ook zo'n oortic. Vooral bij het inslaap vallen wil ze friemelen aan mijn oren. Zijn jullie er intussen vanaf? En zo ja hoe? Mvg moeder oortic.

8 jaar geleden

Grappig om te lezen, vooral omdat het heel herkenbaar is met de 'tic' van mijn dochtertje van 2,5 jaar. Zij valt ook in slaap met haar handen op haar oorlellen en nog liever met die van papa of mama. De fascinatie voor oren is ook voor de oren van de kat en net zo goed met het buitenspelen heeft ze soms de oren van een ander kind vast. Sommige pikken dat vreemdgenoeg heel gewillig, anderen lopen begrijpelijk weg.

10 jaar geleden

hahaha wat grappig! Ik heb wel heel wat kindjes gezien die duimen en dan ondertussen aan hun oor draaien, maar ik heb nog nooit gezien dat ze het ook verplaatsen naar de oor van een ander!! Ik denk dat het wel aangeeft dat ze zich heel veilig voelt en ook extravert is...