{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dochter is zichzelf niet meer..

​Ik ben radeloos! Mijn lieve kleine meisje heeft ineens een heel ander karakter. Maar waardoor?

Afbeelding blog 'Dochter is zichzelf niet meer.. '

Jill is 4 jaar oud en was altijd een heel vrolijk, speelgraag kind. Ze had nooit tempramentjes of uitbarstingen. Ze speelde graag met haar grote zus of kleine broertje. En zelfs dat mama zwanger is, vind ze alleen maar leuk. Maar ineens is alles anders.

Het begon ongeveer 2 maanden geleden. Ze zei geen goedemorgen meer toen ze uit haar bed kwam. Ze zei eigenlijk amper wat. Als ik vraag waarom ze zo stil is, geeft ze geen antwoord. Ze plaste nog eigenlijk weinig in bed, maar ineens is het weer bijna elke avond. De afgelopen weken ben ik wel bijna elke avond even bij haar gaan kijken, misschien heeft ze problemen met slapen of nachtmerries. Maar ook dat leek niet het geval te zijn.

Een week geleden heb ik zelfs met de lerares gepraat, zij merkt ook wel dat Jill iets stiller is, maar verder merkt zij weinig. Ook weet zij bijna zeker dat Jill niet gepest of buitengesloten word. Dat was al een opluchting. Maar alsnog zijn wij dus niks wijzer geworden. 

Ook wil Jill mij amper uit het oog verliezen, ze zegt weinig en heeft haast geen interactie met mensen. Als ik even naar boven ga, vraagt ze direct: "Waar ga je heen?" Dan zie ik de angst in haar ogen. Ze heeft mij nodig, maar wil niet vertellen waarom..

Ik wil dat ik haar kan helpen, maar ze opent zich niet meer naar mij toe. Ze speelt nog wel, maar het liefst alleen. En nieuw speelgoed 'hoeft' ze niet, zegt ze. Ik ben echt radeloos... Hoe kan ik haar helpen? Of erachter komen wat er aan de hand is... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je