{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit speelgoed komt er bij ons niet in

Afbeelding blog 'Dit speelgoed komt er bij ons niet in' Achtergrond blur afbeelding

Ik kan er niks aan doen, maar ik heb altijd al een hekel gehad aan plastic speelgoed. En toch lag de kamer van de jongens vol met dit soort troep. Voornamelijk gekregen met verjaardagen. 

Toen we gingen verhuizen besloot ik dan ook om eens flink puin te ruimen en heb ik 5 vuilniszakken vol met plastic troep weggemikt.  Je kent het wel, van die racebaantjes waar de helft van mist. Auto’s die na 1 x spelen kapot zijn

Wat er over bleef waren een paar bakken met Lego, playmobil en houten treinbanen. Playmobil en Lego vallen bij mij trouwens niet onder de categorie plastic zooi. Dit kan ik oprecht nog wel echt leuk speelgoed vinden waar ze leuk hun fantasie bij kunnen gebruiken.

Maar er is één ding wat hier in huis helemaal niet er in komt en dat zijn speelgoed geweren of pistolen. 

Ik kan oprecht niet begrijpen dat ouders kinderen met dit speelgoed laten spelen. Ik heb het dan echt over de pistolen en geweren die in mijn ogen op echte wapens lijken. En misschien vinden jullie mij erg overdreven maar ik vind dat soort speelgoed echt vreselijk. 

Spelen en geweld gaan in mijn ogen niet samen, en je kind stimuleren om geweld te gebruiken al helemaal niet. Als je op Facebook kijkt of op het nieuws zie je soms alleen maar geweld. Ik vind dat het onze taak is om onze kinderen te leren geen geweld te gebruiken.

Ik hoor ouders wel eens zeggen dat geweren en pistolen gewoon ‘jongensdingen’ zijn. Dat vechten en spelen met pistolen er nou eenmaal bij horen. Of ik merk dat ze het wel grappig vinden omdat ze zo’n ‘stoer’ kind hebben. 

Zijn wij als ouders juist dan niet degene die onze kinderen er op moeten wijzen dat geweld niet hoort. Dat spelen met pistolen raar is en geen speelgoed is.

Ik probeer mijn kinderen dit mee te geven en ze weten dat het hier niet in huis komt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je