{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit moet je lezen als je wil lachen!

Gister was het dan zo ver… de nachtmerrie (en eigenlijk ook droom) van mij als moeder op het gebied van speelafspraakjes kwam uit…

Afbeelding blog 'Dit moet je lezen als je wil lachen!'

Onze oudste heeft best wel wat vriendjes en vriendinnetjes! Leuk en altijd veel plezier!

Bij sommige vriendjes moeten wij als ouder af en toe even meespelen maar bij sommige vriendjes is het `samen delen, samen spelen` zo ingeburgerd dat een snoepje van Beppe voor thuis ook zeker voor dit vriendje / vriendinnetje is.

Ook het vriendinnetje van gister is er een uit die categorie! Het liefst zou ik als moeder zien dat ze hier elke dag speelt want ik heb geen kind aan ze! Ze eten opeens allebei prima eten, haren kammen is geen probleem en het opruimen na het spelen is als vanzelfsprekend! Ook het kleine zusje is erbij gebaat want die mag of meedoen (als baby, als verzorgpony of als muzikant in de band) of ze heeft een ochtend, middag of hele dag de tijd om lekker rustig zelf te spelen zonder (goedbedoelde) aandacht van grote zus.

Gister was ook zo`n dag waarop we als ouders allemaal eigenlijk nog even iets moesten doen en de dochters wel even konden missen. Kortom tijd voor een speelafspraakje!

Om 10 uur zat dochterlief keurig te wachten, mooie kleren aan, haren keurig gekamd en helemaal in de stemming!

De meiden gingen eerst beneden met zusje spelen maar toen alle ouders hun weegs gingen, gingen ze natuurlijk lekker naar boven. Slapen…

Dat spel kennen we en volgen we (normaalgesproken) door de babyfoon. De pyjama’s gingen aan en de tanden werden gepoetst. De logeerdekens en kussens werden uit de kast getrokken (en nog wat ander spul dat er naast stond) en het poppenbadje werd naast het bed getrokken. Mama en mama konden met baby gaan slapen! Er werd voorgelezen en vooral veel gelachen!!

Omdat ik toch even naar de winkel moest heb ik zusje even lekker ingepakt en ben ik naar de stad gewandeld. Papa ging thuis aan de klus en had geen kind aan ze!

Bij terug komst hoorde ik de meiden lekker giebelen! Zusje uit de wagen en even om het hoekje gluren ;)

`Oeps, wat ruikt het sterk` dacht ik op de trap… zwitsal maar dan wat `erger` zeg maar….

Boven gekomen zag ik dat het speelterrein verplaatst was naar de kamer van zusje en dat de pyama`s verruild waren voor ondergoed. Tenminste, dat zag ik…

Het bleken bikini`s te zijn! De dames waren naar het strand met alle grote knuffels! En dat was natuurlijk helemaal super! Ze hadden net even lekker gezwommen (in het bedje van zusje).

Heerlijk en goed bedacht dacht ik nog!

Ja, en blijkbaar had ik ze het goede voorbeeld gegeven! Ze hadden zich ingesmeerd met zonnebrand! En de knuffels NATUURLIJK ook!!!

Geluk bij een ongeluk (of toch niet) de zonnebrand waren 3 grote flessen zwitsal schuimbad van 750ml!!! En omdat er wat op zusje haar vloer was gevallen hadden ze dat met een washandje water een beetje geprobeerd uit te poetsen… vandaar die geur…

Eigenlijk natuurlijk een verschrikking maar wat ben ik toch blij met de fantasie van deze meiden!

En wat zal ik volgende keer weer goed bedenken dat de babyfoon aan moet!!

De meiden heb ik zonder sop in bad gezet maar zoveel schuim in bad heb ik in geen jaren gezien! Wat een feest was het!

Het opruimen van de rommel was iets meer werk maar de meiden zaten heerlijk een broodje te eten ben eden en ach, grinnikend heb ik het allemaal schoon gemaakt! Alleen, de grote knuffelbeesten, die krijg ik niet helemaal meer zeepvrij.. ach, dat komt vanzelf!

Ik hoop dat ze nog heel lang vriendinnen blijven! Misschien wel tot hun eigen kids samen ook zo`n mooie actie hebben, geweldig, een pracht stel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je