{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit koppel trok met gezin de wereld rond om huwelijk te redden

Om de dagelijkse sleur te ontkomen verliet dit gezin met drie kinderen huis en haard om de wereld rond te varen.

Afbeelding blog 'Dit koppel trok met gezin de wereld rond om huwelijk te redden'

Sinds twee jaar reizen Caspar Craven (45) en Nichola (46) uit Londen met hun kinderen de wereld rond. Zij begonnen hiermee om aan de dagelijkse sleur te ontkomen die hun huwelijk in gevaar bracht. “De druk om geld te verdienen, een goede job te hebben en genoeg tijd met de kinderen door te brengen werd ons te veel”, aldus Caspar. 

Op dat moment waren hun drie kinderen 10, 9 en 3 jaar oud. Hoewel men hen voor gek verklaarde, besloten ze huis en haard te verlaten om hun huwelijk te redden.

Zij verkochten al hun spullen om een boot te kopen. Na vijf jaar sparen waren ze klaar om te vertrekken. Gelukkig had Caspar al zeilervaring.

Nadelen van het leven op een boot
Het stel kwam al snel achter de nadelen van het leven op een boot. Zo kwam de jongste dochter zwaar ten val op de boot. “We konden niet onmiddellijk naar het ziekenhuis gaan om het bloeden te stoppen. Het zou minstens zes dagen varen zijn. We moesten een andere oplossing bedenken”, vertelt Caspar. “Ik probeerde mijn dochter te kalmeren, maar eerlijk gezegd wist ik zelf niet wat ik moest doen.”

Uiteindelijk heeft Caspar met hulp van een arts die hij telefonisch sprak de wond van zijn dochter dichtgenaaid. Het gezin trotseerde tevens een hevige storm en Nichola werd meerdere keren ernstig ziek.

Sterker dan ooit
Het stel heeft geen spijt van hun vertrek. "We zijn hier allemaal sterker uitgekomen. Ook onze kinderen zijn veranderd. Ze hebben meer interesse in alles en groeiden uit tot trotse individuen. Onze familieband is voorgoed veranderd. En misschien wel het allerbelangrijkste: deze reis heeft ons huwelijk gered", aldus Caspar.

De familie is na twee jaar weer thuis in Londen aangekomen. Caspar en Nichola zijn allebei weer aan het werk en de kinderen zijn weer terug naar school. Tijdens de reis kregen zij onderwijs van hun vader.

Bron: HLN

#boatlife - back at home on the water again

Een bericht gedeeld door Caspar Craven (@cravencaspar) op

#boatlife - back at home on the water again

Een bericht gedeeld door Caspar Craven (@cravencaspar) op

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je