{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit achtjarige meisje heeft een hoger IQ dan Einstein

Afbeelding blog 'Dit achtjarige meisje heeft een hoger IQ dan Einstein'

Het Nederlands wonderkind Laurent, die op achtjarige leeftijd slaagde voor het gymnasium, is niet de enige met een extreem hoog IQ. De Mexicaanse Adhara (8) heeft een hoger IQ dan Einstein. Terwijl haar leeftijdsgenootjes vooral bezig zijn met spelen op het schoolplein, volgt kleine Adhara maar liefst twee universitaire studies.

Ze is een bekendheid in haar geboorteland Mexico. Volgens de Mexicaanse editie van Forbes, hoort Adhara bij de 100 meest invloedrijke vrouwen van Mexico. Op haar achtste rondde ze de middelbare school af, ze schreef een boek en nu droomt ze van een carrière als Astronaut.

Toen Adhara drie jaar was werd Asperger bij haar ontdekt, een vorm van autisme. Het meisje had geen zin in school en werd gepest door haar klasgenootjes. "Ze wilde niet meer naar school en raakte in een depressie." vertelt haar moeder.

IQ-test

Tijdens een bezoekje aan haar psycholoog deed ze een IQ-test. Daaruit bleek dat Adhara een IQ heeft van 162, twee punten hoger dan het (geschatte) IQ van Albert Einstein en natuurkundige Stephen Hawking. Haar school hervatte ze in een speciaal onderwijscentrum voor hoogbegaafde kinderen. Daar rondde ze de basisschool op zesjarige leeftijd af en de middelbare school met acht jaar.

Inmiddels is Adhara online begonnen aan twee universitaire studies. Ook leert ze Engels, want het Mexicaanse meisje wilt zo snel mogelijk naar haar favoriete universiteit in Arizona, Amerika. Daar wilt ze sterrenkunde gaan studeren, om zo haar droom als toekomstige astronaut waar te maken. 

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je