{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dinoplaatjes in mijn klas

Overal vind ik de dinoplaatjes. Op de gang, op tafels, onder tafels, in kasten, op de wc en op mijn bureau. En wat doe ik.......

Afbeelding blog 'Dinoplaatjes in mijn klas'

Ik doe gezellig mee, :-) Ik ben dol op het sparen van kaartjes en die daarna in de boeken plakken. Op school mogen de kaartjes alleen in de pauze of na schooltijd geruild worden. Er is zelfs een heuse ruiltafel. 

Mijn kleuters vinden het nog erg lastig. Komen vaak thuis met het kaartje dat zij het mooiste vinden in plaats van het kaartje dat ze nodig hadden. Daar heb ik nu iets op bedacht.... Hoe kan je samen sparen en ruilen maar toch educatief verantwoord bezig zijn? Je moet het wel kunnen verantwoorden aan onze inspectie ;-)

Om die reden heb ik de dinoplaatjes geïntroduceerd tijdens mijn rekenlessen. :-) Mijn kleuters hebben al hun dubbele meegenomen en samen hebben we ze op een hoop gegooid. De jongste mochten dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Daarna mochten er een paar de juiste kleur bij elkaar zoeken. Dank je wel bekend winkelmerk dat je elke bladzijde een andere kleur hebt gegeven! En als laatste werden ze door de oudste op de juiste volgorde gelegd. Top!!! Dat maakt het uitzoeken gelijk een stuk makkelijk. Vervolgens hebben we met zijn allen geteld tot 154.... en dat is ver, groot en wel heel knap als je dat kan.

Daarna kregen ze huiswerk mee. Ze moesten samen of alleen alle nummers opschrijven die ze nodig hebben. In de klas mogen ze dan zelf of met mij uitzoeken welke plaatjes daarbij horen. Succes verzekerd en de boeken gaan snel vol. De kinderen zijn helemaal enthousiast en elke dag komt er een nieuwe stapel dubbele binnen. Ons klassenboek moet alleen nog een paar botjes, maar volgens mij zijn die niet vindbaar.... ;-)

Nog een paar dagen en dan is dit project van het bekende winkelmerk weer voorbij. Kan niet wachten op de volgende actie! De zaadjes waren namelijk ook een groot succes in mijn klas!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je