{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dingen die je kunt doen om de corona crisis nét iets leuker te maken..

Afbeelding blog 'Dingen die je kunt doen om de corona crisis nét iets leuker te maken.. '

We kunnen er niet meer omheen, het coronavirus beïnvloedt ons dagelijks leven op allerlei manieren. We kunnen niet meer gezellig een restaurantje induiken voor een kopje koffie, naar de bios om een film te kijken of lekker even struinen door de stad. Opeens hebben we tijd te veel en ontbreekt het bij sommigen aan ideeën voor activiteiten om te ondernemen. Is dit van toepassing voor jou? Lees dan vooral verder.

Zonder kinderen

Lees eens een boek. Hier een rijtje met tips van mij:

 • De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
 • Pessimisme kun je leren – Levi Weemoedt , een kleine maar grappige bundel.
 • De Engelenmaker – Stefan Brijs. Dit is echt een van mijn all time favorites. Het is geen licht boek om te lezen. Een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Het greep me en ik heb hem in een keer uitgelezen.
 • Hou je van spanning? De boeken van Karin Slaughter lees ik altijd in 1 ruk uit. Ze zijn vaak ook lekker dik, dus je komt er die drie weken wel mee door.
 • Toen ik iets jonger was verslond ik de boeken van Sara Shephard. Op haar boeken is de serie Pretty Little Liars gebaseerd. Ik heb de serie helemaal gelezen, net als de Perfectionists serie. Ik heb ze nog als ebook, wel engelstalig, je kunt me een mailtje sturen als je deze wilt hebben.
 • Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers. Over de opwarming van de aarde en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.
 • De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim. Ik was op mijn ereader al begonnen in dit boek en heb vanochtend de papieren versie besteld. Het zet je écht aan het denken over het leven in deze drukke wereld die maar door en door gaat. Even stilstaan bij waar het om draait, iets waar deze situatie sowieso ook aan meehelpt.
 • Als je je in een young-adult serie wilt verliezen kun je beginnen aan Twilight, Narnia, The Hunger Games of de Maze-Runner triologie.

Los van het lezen van een boek zijn er natuurlijk nog allerlei andere dingen die je kunt doen:

 • Ruim dat rommelige laatje eens op. Doe alvast de grote voorjaarsschoonmaak. Ontspul, geef je kamer een make-over en zorg dat je huis zo fris en gezellig mogelijk is.
 • Verdiep je eens in lekkere recepten en gezonde voeding. Op mijn Instagram staat een “recepten” hoogtepunt met daarin twee vega opties. Hier zal vanaf nu iedere week een receptje aan worden toegevoegd.
 • Wees lief voor elkaar. De KRO is een actie gestart waarbij je gekoppeld wordt aan eenzame oudere. Je kunt je hier aanmelden. Tijd genoeg om elkaar te helpen denk ik zo.
 • Kleuren voor volwassenen. Ik vind dit altijd erg rustgevend en ook leuk om te doen. Ook een goede optie als je kinderen hebt, samen is sowieso alles leuker.
 • Wij doen altijd heel graag spelletjes. Nu we met elkaar thuiszitten is dit nog meer aangewakkerd. Tips van mij: Qwixx, Clever, Risk, Ticket to Ride, Regenwormen en Ligretto. Ook de ouderwetsere spelletjes als Rummikub, Scrabble en Monopoly gaan we de laatste tijd erg goed op.
 • Volg een online cursus. Ik wil bijvoorbeeld al heel lang een schrijfcursus volgen, wellicht dat ik dat deze weken op kan pakken. Tegenwoordig zijn er allerlei online cursussen te volgen.
 • Wij hebben (nog) niet zo’n denderende tuin, maar dit is een mooi moment om je tuin weer eens goed aan te pakken. Zo ben je lekker buiten in de weer, goed voor de gezondheid en toch niet in contact met anderen.
 • Series kijken. Ik ben bezig met een aparte blog voor serie en film tips dus daar moeten jullie nog heel even op wachten..

Met kinderen

 • Knutselen. Pinterest staat vol met leuke ideetjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit leuke ideetje om vlinders te maken van wc-papier, of als je dit niet hebt weten te bemachtigen met pasta. Klik hier voor andere ideeën.
 • Zoek eens samen al het speelgoed uit. Dit doen wij sowieso om de zoveel tijd, zo zien ze weer wat ze hebben en spelen ze opeens weer met dingen die maanden onaangeraakt zijn gebleven. Daarnaast groeien en ontwikkelen ze zich ook snel dus kan er ook vaak een deel naar zolder. Ruimt weer lekker op!
 • Als je me volgt op Instagram is het je de laatste tijd vast niet ontgaan: Sem en ik zijn helemaal into bakken. Ik kijk vaak op de Instagram van @laurasbakery voor inspiratie. Leuk om samen te doen en het resultaat is vaak ook niet verkeerd… Plus een lekker geurtje in huis is gegarandeerd!
 • Ga lekker naar buiten als je hier de mogelijkheid toe hebt. Het is best lekker weer de afgelopen dagen dus doe een picknick in je tuin of ga even naar het park of speeltuintje om de hoek. Zolang je maar wat afstand houdt van andere mensen.
 • Maak een fort in de woonkamer, houdt je lekker even bezig en is super gezellig!
 • Wij zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest met de make-over van Sem zijn kamer. Hierover later meer, maar een superleuk project waar je nu lekker de tijd voor hebt!
 • Stap op de fiets en maak samen een tochtje. Zo blijf je in beweging en ben je toch even “veilig in de buitenlucht”.
 • Nog eentje om beweging te stimuleren: dans! Zet een muziekje aan en gaan met die banaan. Dit is iets wat wij iedere dag doen. Gezellig, grappig en leuk om met elkaar los te gaan op golden oldies (of newies).

Al met al denk ik dat het belangrijk is om in plaats van de beperkingen ook de positieve kanten te bekijken van de situatie. Maak er het beste van met elkaar en zorg dat je je tijd goed benut. Het is een vreemde en nare situatie, maar biedt juist ook mogelijkheden. Liefs!

Dit delen:

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je