{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dilemma, wat zou jij doen?

ASS/TOS/ADD wat heeft mijn kind? En wil ik nu al weten wat hij heeft?

Afbeelding blog 'Dilemma, wat zou jij doen? '

Mijn zoontje is van baby af aan anders qua gedrag, als baby max 5 uur slapen per dag, woede uitbarstingen, zelf mutilatie, flippen of juist weg kruipen in drukke situaties (zoals bv een kinderfeestje), in zijn eigen wereld zitten, raar met zijn ogen draaien, fake/extreem lachen etc. 
Hij begon heel laat met praten.. hij ging naar een speciale vroegbehandeling voor taalachterstand (TOS), daar gaven ze aan dat zijn gedragingen door de TOS kwamen. Op de vroegbehandeling maakte hij enorme sprongen vooruit en een deel van zijn gedrag verbeterde inderdaad (minder woede uitbarstingen, geen zelfmutilatie meer en rustiger in drukke situaties).
Hij kon doorstromen naar regulier basisonderwijs. Hij kreeg hierbij 2 keer per week logopedie. 
Eens in de zoveel tijd deed de logopediste een test. Hieruit bleek dat hij geen TOS heeft maar een gedragsprobleem. Ze zeggen autisme (ASS) maar kan ook ADD zijn, dit kan alleen vastgesteld worden door proffesionals dus vroegen ze of we een onderzoek wilde zodat we meer zekerheid krijgen.
Tja dan komt de twijfel... we willen hem nog geen stempel geven op zo'n jonge leeftijd maar als we specifiek weten wat hij heeft kunnen we wel onze opvoeding/reacties beter aanpassen en dit kan nogal verschillen per aandoening. 

We willen het beste voor hem maar wat is nu het beste? Waar word hij het gelukkigste van?

Wat zouden jullie doen? Onderzoek of het nog even laten zoals het nu is zolang het goed gaat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je