{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dikke kinderen hebben vaker pijn

Kinderen met overgewicht hebben twee keer zo veel last van hun spieren en gewrichten als 'normale kinderen' zegt huisarts en onderzoeker Marjolein Krul van het EMC in Rotterdam. Als de kinderen last hebben van hun spieren en gewrichten, zullen ze minder gaan bewegen, waardoor ze nog dikker worden.Volgens haar moeten de kinderen meer begeleiding krijgen, zodat de cirkel kan worden doorbroken. Ze onderzocht ruim 2400 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar. Bij 319 kinderen was sprake van overgewicht. Vooral de kinderen tot 11 jaar hadden last van hun nek, rug, voeten en enkels. De oudere kinderen gaven aan vaak last te hebben van spieren en gewrichten.  Tips voor mama's die kinderen met overgewicht hebben.
  • Zorg ervoor dat de kinderen niet overdrijven met het hoeveelheid vet beleg, zoals salami en slaatjes met mayonaise. Kies voor mager vleeswaren, bijvoorbeeld kalkoenfilet en paardenrookvlees.
  • Dat gekookte aardappelen dikmakers zijn, is onzin. 100 g gekookte aardappelen bevat 76 calorieën, eenzelfde portie pasta of rijst bevat zo'n 125 of 130 calorieën.
  • Opgepast met verborgen vetten. Je vindt ze onder meer in koekjes, gebak en vette sauzen.
  • Moedig je kind aan om niet te snel te eten. Trager eten helpt de vertering, waardoor er een groter gevoel van verzadiging ontstaat.
  • Baby's en peuters geef je bij voorkeur volle melkproducten. Maar als een kind neigt naar overgewicht, schakel je vanaf de leeftijd van vier of vijf jaar best over op halfvolle producten.
  • Light frisdranken bevatten nauwelijks calorieën en zijn een welkome afwisseling. Eén tot twee glazen per dag kan geen kwaad.
  • Een tip voor aanstaande mama's: borstvoeding beschermt tot op zekere hoogte tegen zwaarlijvigheid. Hoe langer de borstvoeding wordt aangehouden, hoe minder kans dat het kind later aan overgewicht lijdt.
 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je