{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die speen hè....

Ik had het nooit gedacht, een speen is voor baby's, maar toch krijg ik het bij mijn zoontje van 2 er niet af....

Afbeelding blog 'Die speen hè....' Achtergrond blur afbeelding

Na een heftige bevalling kwam mijn zoontje ter wereld en al snel werd gezegd; geef hem maar een speentje, hij heeft namelijk enorme zuigbehoefte. Daar begon het allemaal mee...

Inmiddels is mijn zoontje 2 jaar geworden in september en ik dacht altijd wel dat hij zeker voor zijn 2e jaar van de speen af zou zijn. Ik ben altijd zo consequent met alles en ik had me al helemaal ingelezen in verschillende vormen van afleren. Maar toch is het tot op heden nog niet gelukt....

Mijn zoontje is nooit een geweldige slaper geweest en bovendien een erg druk jongetje; een echte wildebras dus! Zijn speen was/is echt altijd zijn rustpunt en dat maakt het moeilijk om af te nemen. Inmiddels weet hij dat de speen is voor het slapen, dus overdag als hij wakker is lopen we niet met een speen rond. Maar voor hij gaat slapen en gaat afbouwen mag hij 'em dus wel en je ziet hem dan rustiger worden en ontspannen met zijn zachte doekje erbij.

We hebben 1 serieuze poging gedaan om te speen weg te laten. Ongeveer een klein half jaar geleden, toen hij 1,5 was en de speen kapot beet. Hij vond het maar raar! De speen was 'pot'. Samen hebben we de rest van de speen doorgeknipt en samen in de vuilnisbak gegooid. Ik heb hem uitgelegd dat de speen kapot is en dat we met de nieuwe beer (een knuffel die we samen hadden gekocht omdat de speen nu weg was) gingen slapen. Ja, dat begreep hij wel, hij bleef maar naar de vuilnisbak lopen en zeggen dat de speen pot was. So far, so good... Tot hij ging slapen. Op zich lag hij rustig in bed, zoals altijd rond 19 uur, dat wil zeggen rustig in de vorm dat hij niet aan het huilen was. Maar hij bleef onrustig en roepen, op een gegeven moment in bed spelen etc. In ieder geval hij kon de slaap niet vatten, om 22 uur was hij nog steeds wakker en dat is echt niets voor hem. Toen was hij zo intens verdrietig en hij kon duidelijk de rust gewoon niet vinden om in slaap te komen. Zwak als ik was misschien, heb ik hem een andere speen gegeven.... Binnen een minuut sliep hij....

Nou ja en nu dan... toen kwamen er kiezen door en merk je dat het verlicht wanneer hij de speen heeft en nu is hij eenmaal 2 en komen de laatste achterste kiezen door, waar hij echt last van heeft. Alle tegens betreffende een speen ben ik me natuurlijk wel van bewust.

Ik vind het ZO lastig om de speen af te pakken, al is het beter dat hij geen speen meer heeft. En dan onze moeders die zeggen; Ach, hij is nog zo jong, hij gaat 'em vanzelf wel weg doen... maken me ook weer aan het twijfelen. Ik heb immers ook nog nooit een jongen van 16 met een speen zien lopen...

Nu is het wel zo dat hij alleen de speen heeft met slapen en een enkele keer overdag als hij niet lekker is en dan voor het slapen gaan mag hij ermee zitten en even tv kijken om af te bouwen. De goede tip van een vriendin om de speen aan Sinterklaas mee te geven is hij net te jong voor en de speen voor de baby's zou wel kunnen, maar ook lastig aangezien we volop in de 'ik ben 2 en alles is nee' fase zitten en ook nog de fase 'MIJ!'..... En bovendien hebben we tot voor kort nog hele korte of slapenloze nachten met hem gehad wat ons ontzettend op brak, dus onze nachtrust is ons ook wel heilig, na bijna 2 jaar zonder normale nachten haha.

Mijn plan is nu om te wachten tot hij iets ouder is, zodat we het gerichter kunnen uitleggen en een trucje verzinnen om de speen weg te geven en hem te belonen met een andere vervanging.

Iemand anders DE tip? En meer kinderen die ook nog met een speen slapen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je