{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die is een beetje dom hè, mama!

Mijn kind is zwaargelovig. ZEER zwaar gelovig, in de Sint! Maar een stom kinderboek leek even twijfels te veroorzaken...

Afbeelding blog 'Die is een beetje dom hè, mama!'

De Sint is weer in het land en o wat is dat fijn. We zijn er de hele dag mee bezig hier. Naast alle gezellige knutsels in het huis, de 'Welkom Sinterklaas'-slinger, de mega Spotify-playlist vol Sinterklaasmuziek die de hele dag aanstaat, is er natuurlijk ook ons dagelijkse portie Sinterklaasjournaal. Waar we uiteraard allemaal naar kijken, mét bakje pepernoten. 

Een dag voor dat Sinterklaas in het land zou arriveren, had Max een mysterieus pakje uit Spanje ontvangen in de brievenbus. Op het pakje, ingepakt met oud uitziend papier en een touw er om, was met sierletters Max' adres geschreven. Het bleek dat de Sint vier boeken had gestuurd met verhalen over -hoe kan het ook anders- Sinterklaas! De Sint leek het wel leuk dat Max alvast kon lezen over de avonturen van Sinterklaas, Amerigo en de Pieten. Nou, Max vond het geweldig. 

Zo gezegd, zo gedaan. Iedere avond voor het slapen moest er uit de boeken gelezen worden. De een ging over een zieke Amerigo, de ander over een nep-Sinterklaas die probeerde de Sints plaats in te nemen. Maar....er was er ook een die eh, niet helemaal kleuterproof leek. Over voetsporen in de sneeuw op het dak, die er nogal beestachtig uit zagen. Later bleek het om een weerwolf te gaan die zich verkleedde als Sinterklaas, om zo kindjes op te kunnen eten. Later gevolgd door een vampier verkleed als Sinterklaas. Zucht...dit gaan we toch niet doen zo. Maar die personages waren niet het ergste. Er was een gesprek tussen de twee kindjes in het boek. Het oudere meisje zei daar tegen haar broertje 'Pff, ik geloof toch niet in Sinterklaas. Die bestaat niet echt. Net als weerwolven en vampiers'. Je had het gezicht van Max moeten zien. Met grote ogen keek hij mij aan toen ik de zin voorlas. Vol ongeloof keek hij in mijn ogen naar een teken van geruststelling. Het idee dat dit in twijfel getrokken kon worden, was toch even te shocking. Je zag de radertjes in zijn hoofd volop aan de gang. Hij begon dit concept al te bestuderen. KAK,  dacht ik. Hij is al zo'n wijsneus, die zich in de Efteling al niet laat foppen door de poppenspelers en hen er even op wijst dat ze gewoon poppen vasthouden en dat zíj praten, niet de poppen. Ieder jaar dat we Sinterklaas kunnen vieren is mooi meegenomen, want dit is wel het type kind wat door teveel redeneren en wijze vragen stellen 'Het Geheim' wel eens te snel gaat kunnen ontdekken. Zulke vraagstukken kunnen hem wel eens op de verkeerde manier aan het denken brengen en dát kunnen we niet gebruiken. 

Meteen flapte ik er zelfverzekerd uit 'O schat, díe is in de war zeg. Wij weten gelukkig wel beter hè. Hoe zouden we anders al die cadeautjes krijgen? O hè'. Max ging er gelukkig in mee. 'Ja want we hadden Sinterklaas toch ook net op televisie gezien hè. En ik had al allemaal cadeautjes gekregen in mijn schoen hè mama?'. Ik antwoordde:'Ja precies vent, JIJ snapt het tenminste wel!'. Max dacht even na en zei wijs: 'Ik denk dat dat meisje gewoon een beetje dom was, toch mama?'. Juist vent. En de schrijver van dit boek ook, grmpf. Gek genoeg waren we het boek de volgende dag kwijt. Hè toch, had mama iets te grondig opgeruimd. Nou kunnen we het niet aflezen. Ach, lezen we gewoon een ander (wél) leuk boek! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je